Wil jij dood?

Kun jij je voorstellen wat er met je gebeurd als je lesauto tijdens het praktijkexamen stilvalt op een spoorwegovergang? De examinator kan je niet helpen door snel gas te geven, want het CBR verplicht rijscholen en examinatoren om het 2e gaspedaal af te koppelen, onklaar te maken of te verwijderen tijdens het praktijkexamen.

De bellen rinkelen, de bomen sluiten en jij bent, net als iedere andere Nederlander, in paniek! Het gebeurd niet vaak, maar het is gebeurd.

Kijk vanaf 15 maart op TikTok, Instagram en via deze link naar de video die wij maakten met wat ook de grootste rijschool van Den Haag was: CityLine. De lesauto van CityLine viel tijdens het praktijkexamen in Rijswijk stil op de spoorwegovergang en werd door twee treinen geramd.

Luister naar de ervaring van een leerling van die rijschool en eigenaar Kris Kalloe over hoe het CBR wegrende van haar verantwoordelijkheid. Waarom reageert Ministerie-baas Marion Smit niet op waarschuwen?

Wil jij niet dood? Eis dan van je rijschool en examinator dat het 2e gaspedaal gekoppeld is in de lesauto waarin jij rijd!