‘Beïnvloeding CBR in strijd met Europese wetgeving’

Deze week werden rijscholen opnieuw opgeschrikt door grote koppen op websites die, naar ons vermoeden, mede gefinancierd worden met publieke middelen. Zo meld het onafhankelijk vakblad voor de verkeersopleiding Rij-instructie prominent: “CBR ziet modulair examentraject in combinatie met modulaire rijopleiding zitten”.

“Het CBR heeft een aantal ingrijpende ideeën ter verbetering van de rijopleiding en het examentraject. Dit staat in de Strategische Koers 2026 dat de organisatie vorige week aan de stakeholders heeft gestuurd.” schrijft Rij-instructie.nl eergisteren op haar blog.

Toch is het maar zeer de vraag of die ideeën er toe doen. Volgens het onderzoeksrapport van Emile Roemer zou het beoogde CCA dat moeten bepalen. Maar in haar wedijver om over enkele jaren de rijschoolwereld ‘op te schonen’ gaat het CBR in sneltreinvaart verder met haar onrechtmatige beïnvloeding.

“Het zal nog een hele klus worden voor het CBR om al haar wensen er politiek door heen te jassen de komende vijf jaren” zegt de Needse klokkenluider Henrie Kamps. “Door bijvoorbeeld mijn rijschool Rijbewijzz zonder enige onderbouwing uit te schrijven heeft het CBR al aangetoond hoe groot haar beïnvloeding op de branche zal zijn. En hoe denkt het CBR mij tot iets te kunnen dwingen? Ze moeten gewoon praktijkexamens afnemen zoals de wetgever dat heeft bepaald. op dit moment tonen ze al jarenlang aan dat ze zelfs dat nog niet voor elkaar hebben…” aldus Kamps.

“De komende weken komt er weer aandacht voor de wijze waarop CBR omgaat met aanvragen van mensen die niet hun rijschool machtigen” die artikelen spreken voor zichzelf.

“Gelukkig is minister Mark Harbers op de hoogte en een steeds groter deel van de Tweede Kamer fracties ook! En zelfs als Den Haag niet ingrijpt dat is er nog de Europese wetgeving” aldus Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer