Meldingen per aangetekende post naar Politie Berkelland

Zoals gisteren al op dit blog gepubliceerd neemt de Needse klokkenluider Henrie Kamps geen genoegen met het feit dat de politie in zijn woonplaats zijn meldingen niet serieus neemt. Vanmorgen stuurde Kamps al onderstaande mail en tegelijkertijd gaat deze straks per aangetekende post naar het politiebureau in Neede.

“Ik weet nu hoe jonge meiden en anderen zich voelen als de Politie je het recht ontneemt of ontmoedigd om aangifte te doen; bizar!” zegt de Needse klokkenluider.

“We moeten er in Nederland maar eens van af dat lokale agenten, in welke functie dan ook burgers, met ‘een kluitje het riet in sturen’. Of ‘van het kastje naar de muur’. Want dat is wat agenten als Yvonne Boomers en Armando Marcelina, onbewust, doen. Ja ik zeg opzettelijk ‘onbewust’. Het is in feite hetzelfde gedrag zoals examinatoren bij het CBR dat inmiddels ook is aangeleerd” zegt een getergde Kamps. “Ik ben er van overtuigd dat er hogerop iemand zit, een Officier van Justitie, die kwestie afschuift. De agenten moeten dan de aangever maar ontmoedigen”

“Maar die dame of heer van het Openbaar Ministerie maakt deel uit van de rechterlijke, niet ik. En als agenten mij dan verwijzen naar de rechterlijke macht dat komt dat als een boomerang bij hen terug. Ik eis een aangifte, zodat we daarna het OM via een artikel 12 procedure desnoods kunnen dwingen om te vervolgen.

Maar eerlijk gezegd… ik denk dat de Officier van Justitie dan allemaal wel weet…. Ik denk dat iedereen bij het OM wel weet dat een aangifte tot een aardverschuiving in politiek Den Haag kan leiden.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer