‘Het CBR is gewaarschuwd!’

In een persoonlijke mail aan twee hoofdrolspelers rond de intimidatie én bedreigingen vanuit het CBR aan het adres van de Needse klokkenluider Henrie Kamps kondigt Kamps, in zijn hoedanigheid als privépersoon, vandaag aan dat hij aanwezig zal zijn bij praktijkexamens van jonge mensen. Hij roept de lokale examenmanager Keijsers én kringcoördinatrice Verheij op hun bewakers ‘in toom’ te houden.

“Een onderzoek van bijvoorbeeld de Rijksrecherche moet straks maar aantonen wie wat en wanneer de wet heeft overtreden, daar gaat de rechterlijke macht, en dus het Openbaar Ministerie, over… niet ik en zeker niet het CBR. Ik zorg wel dat het CBR en een klein tiental medewerkers niet met dat gecorrumpeerde gedrag wegkomen… ‘Tot aan mijn dood als dat moet!” aldus een geëmotioneerde Kamps.

[tekst gaat door onder afbeelding]

Kamps refereert in zijn email aan een klacht [onderstaand] die hij ruim een week voor CBR directeur Pechtold, samen met een bewaker (Meeuwsen), probeerde hem er op 1 december in te luizen stuurde. Daarin beschuldigd hij het CBR en de medewerker Meeuwsen er van dat hij met zijn leerling op 23 november werd lastig gevallen buiten het CBR examenterrein. Die melding was kennelijk aanleiding voor Pechtold en Meeuwsen om met behulp van de rijscholen Brookhuis en Olav Feijen Kamps aan te klagen voor een poging te zware mishandeling. Die aanklacht is inmiddels geseponeerd…. zonder dat het OM Kamps daarover informeerde.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer