‘Minister Yesilgöz ook geïnformeerd!’

Vandaag meld klokkenluider Henrie Kamps zich voor de tweede maal bij de Politie om aangifte te doen van machtsmisbruik door directeur Alexander Pechtold. Op 13 december 2021 deed Kamps vergeefs een eerste poging, nadat Kamps voor drie maanden door het CBR geschorst werd. Maar Politie en Justitie weigerden aangifte op te nemen. In plaats daarvan besloten Politie en Openbaar Ministerie mee te werken aan een valse aangifte wegens “Poging tot zware mishandeling”. Meerdere intimidatiepogingen door de politie volgden. Kamps verzamelde aldoor bewijs tegen het CBR en Pechtold maar ook tegen de rechtelijke macht; het Openbaar Ministerie.

“Ik heb meerdere keren de Politie aan de voordeur gehad, ben in een politiebusjes bedreigd met ‘deportatie’ naar het arrestantenblok in Borne. Ben urenlang verhoord op het Politiebureau in Enschede. En ben door Justitie nu niet eens geïnformeerd dat de kwestie ‘geseponeerd’ is. Ik ben getraumatiseerd door de wijze waarop de Politie mij thuis heeft benaderd en ben door het CBR definitief uitgeschreven, heb feitelijk geen klanten meer en lijd enorme schade. Rijles geven lukt niet meer, maar mijn leerlingen zijn ook actief benaderd door het CBR om een andere rijschool te kiezen. Ik lijd enorme schade!”

“Maar inmiddels heb ik aan getekend schrijven ontvangen van de huidig minister van Infrastructuur & Waterstaat. Hij schrijft “‘Ik heb kennisgenomen van de inhoud van uw brief over problemen in de rijschoolbranche en over de heer Pechtold’. Gisteren is er een tweede aangetekend schrijven door mij verstuurd naar Minister Mark Harbers.

Vandaag doe ik voor de tweede keer aangifte en zal ik de minister van Justitie & Veiligheid op gelijke wijze als haar collega/partijgenoot Mark Harbers per aangetekend schrijven informeren.

[tekst gaat door onder afbeelding]

[tekst gaat door onder afbeelding]

“Of en wat Justitie met deze tweede melding doet valt niet te voorspellen, maar we bereiden een Artikel 12 voor zodat we bij het uitblijven van vervolging van de heer Pechtold en andere CBR-ers, die zich volgens ons bewust of onbewust mede schuldig hebben gemaakt aan misbruik van het ambt (zoals Bernd Ouwersloot, Rudi de Jong en Elise Verheij) alsnog kunnen laten horen door de rechter.]

Het Openbaar Ministerie is onderdeel van de rechterlijke macht én geen verlengstuk van het CBR; dat is hoe het in onze rechtstaat geregeld zou moeten zijn.

Ik heb er vertrouwen in dat beide VVD-bewindslieden zich realiseren dat wat mij als journalist/ondernemer is overkomen keihard aangepakt moet worden. Ik denk en hoop dat Mark Harbers én Dilan Yesilgöz [beiden VVD] staan voor wat hun partijgenoot Mark Rutte [eveneens VVD] de nieuwe bestuurscultuur is gaan noemen!

Medio december heeft Kamps het CBR al in gebreke gesteld en een schadevergoeding van €250.000 in het vooruitzicht gesteld. Ook de voorzitter van de Raad van Toezicht, de heer prof. Erwin Muller, is in december op de hoogte gebracht door mij…..

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer