OPEN BRIEF aan rijscholen!

Deze week stuurt de Needse klokkenluider Henrie Kamps naar een groot aantal rijscholen in Twente een ‘open brief’. Dat doet hij omdat hij de dringende behoefte heeft om rijscholen die denken dat de kwestie rond zijn uitschrijving door velen als een persoonlijke kwestie wordt beschouwd. Maar dat is het niet; hij heeft vijf jaar netjes gewacht tot de examinator met zijn leerlingen terugkwamen. Hij heeft altijd rustig in een hoekje bij de koffiemachine gezeten of op de hoek van het examenterrein met zijn AirPost op. “Lekker luisteren naar Radio Veronica”. En ja hij was altijd al kritisch op het CBR. “Maar we leven niet in Rusland!”

DE OPEN BRIEF DIE VANAF DEZE WEEK NAAR 200 RIJSCHOLEN IN TWENTE EN DE ACHTERHOEK WORDT GESTUURD:

Beste rijschoolhouder,

Het zal u mogelijk niet zijn ontgaan dat er al maanden bewaking- en camera’s zijn opgesteld bij het CBR in Enschede. Mocht u het nog niet weten; dat is tegen mij gericht.

Ik heb vijf jaar lang zonder enig probleem mijn werk gedaan als kleine rijschool. Bracht mijn leerlingen naar het examen en bemoeide mij nooit met het praktijkexamen… reed zelfs nooit mee achterin de lesauto.

Ik heb wel altijd mijn ogen en oren goed ‘de kost’ gegeven, omdat ik al jaren wist dat er bij het CBR dingen gebeurden die niet in de haak waren. Mijn toenmalige partner had een rijschool en onderhield warme banden met de mannen van het CBR. Nee, geen jaloezie, maar verbazing. Hoe een deel van de examinatoren in Enschede de regels op een eigentijdse manier uitleggen.”Je pakt wat je wilt en wie je wilt!”

In mei 2021 ontdekte ik grote fouten in het TOP platform en meldde deze met goede bedoelingen aan examenmanager Mark Keijsers. Door de fout kon het CBR niet weten hoe groot de werkelijke examencapaciteit was. Keijsers is bij mij thuis geweest en dat was een plezierig gesprek. Keijsers heeft de enorme fout zelfs in een mail bevestigd. De fout benadeelde onze leerlingen voor miljoenen euro’s; zorgde voor een verkeerde inschatting van de examencapaciteit… 

Maar het CBR ondernam geen enkele actie en dus ben ik op meerdere blogs gaan schrijven over die vermoedelijke miljoenenzwendel. 

In september ben ik anoniem gebeld door Alexander Pechtold. Wat volgde waren beledigingen, intimidaties en bedreigingen; “Dit overleef jij niet!” Tot drie keer toe ben ik gewaarschuwd dat mijn rijschool zou worden uitgeschreven…

Ik ben nooit enig gevaar geweest en ben nooit beledigend geweest op- of om het CBR. Maar werd uitgeschreven vanwege een, later aantoonbare, leugenachtige verklaring van een CBR examinator: Bernd Ouwersloot. Wat ik daarna schreef via de blogs is de waarheid en niets anders dan dat…

Dat u als gezamenlijke rijscholen geen kritiek levert op de bijna Poetiaanse situatie bij het CBR is omdat bij het CBR enkele medewerkers, waaronder kringcoördinatrice Elise Verheij én examenmanager Mark Keijsers vazallen zijn geworden van hun bazen; Harold Bekhuis en Alexander Pechtold. U bent onderdeel van een angstcultuur… de meesten van u volgen blindelings de gedragingen van het CBR.

Ik ben geen dader, maar wordt door velen van u zo behandeld. Dat komt door valse beeldvorming vanuit het CBR. Daar is het CBR; zijn Pechtold, Verheij en Ouwersloot goed in.

Uw collega-instructeurs Chantal Meulenbroek, Tom Kolthof en Hans Weeink hebben valse getuigenverklaringen afgelegd, waardoor ik als een crimineel ben behandeld…. voor drie jaar de cel in had kunnen gaan…

Ja ik ben BOOS en zal mij tot op het bot verzetten en u allen aantonen dat de Twentse rijscholen ook niet ‘de ballen’ hebben om het CBR eens kritisch te bevragen over wat er allemaal met een collega gebeurd…. Over de ‘beveiliging, camera’s en gecorrumpeerde medewerkers zoals Keijsers en Verheij….

groet,

Henrie Kamps, rijschoolhouder/journalist

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer