Examenmanager CBR bevestigd: wachttijd is 15 weken!

Wat iedere rijschool in Twente al een tijdje merkt … en wegdrukt is nu openbaar en bevestigd door CBR examenmanager Mark Keijsers; de wachttijden voor een praktijkexamen zijn weer opgelopen. En hoewel Rijbewijzz uitgeschreven is als rijschool heeft klokkenluider Henrie Kamps van onderzoeksplatform Rijlezz bevestigd gekregen dat de wachttijd ruim 15 weken is.

“Uit monitoring van de observatiecamera’s bij het CBR in Enschede is duidelijk geworden dat nog dagelijks examinatoren vroeger naar huis gaan. En op zaterdag is er geen enkele activiteit rond het CBR. Door een betrouwbare bron zijn we geïnformeerd dat, anders dan CBR directeur Pechtold de minister wilde doen laten geloven, er geen 100 nieuwe examinatoren opgeleid of in opleiding zijn. En het allerergste; er worden nog steeds tienduizenden examenplekken onrechtmatig gebruikt door grote rijscholen. De zijn Tussentijdse Toetsen: die nooit als zodanig worden gebruikt. Waar CBR directeur Jan Jurgen Huizing, mij dreigde te straffen als ik een ’tussenhandel’ zou ontwikkelen staat hij dat tot op de dag van vandaag probleemloos toe bij grote rijscholen”

Meer in het algemeen hebben we op dit moment lange wachttijden voor onze kandidaten, door corona gerelateerd en door openstaande vacatures voor examinatoren die we met moeite kunnen vullen. Normaal gesproken kan ik hier en daar invloed uitoefenen op de planning maar de mogelijkheden zijn ook voor mij nu beperkt. Ik ga kijken wat ik voor u kan betekenen en kom er bij u zsm. op terug. mvgr. Mark Keijsers, examenmanager CBR.

Mark Keijsers, examenmanager CBR

“Gelukkig heb ik er als rijschool geen last van; ik laat de leerlingen sinds 1 januari de praktijkexamen rechtstreeks bij het CBR een praktijkexamen kopen. Dat werkt redelijk goed, alleen als de leerling ook maar iets verkeerd doet …dan grijpt het CBR dat aan om de aanvraag te frustreren. Er is volgens een CBR bron een waar ontmoedigingsbeleid. De laatste is Luca Ordelman uit Neede, anders dan zijn neef moet hij drie maanden langer wachten terwijl hij tegelijker een aanvraag en betaling heeft gedaan. Bizar!

Maar gelukkig heeft de minister bevestigd dat hij mijn kritiek heeft ontvangen en kunnen gedupeerden straks de aantoonbare schade via een massaclaim op de overheid verhalen. Je hebt als leerling al snel €500,– schade in de vorm van extra lessen et cetera.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer