‘Ik ga minimaal vijf jaar door!’

Na vanmorgen kan én gaat de Needse klokkenluider Henrie Kamps nog minstens vijf jaar door met het verzorgen van rijlessen in de gemeente Berkellland, met als examenlocatie Enschede. Ondanks of dankzij een gespannen sfeer haalde Kamps een V (Voldoende) voor de benodigde PraktijkBegeleiding, nadat hij enkele maanden geleden nog een Onvoldoende scoordeVoorafgaand aan het examen heeft Kamps gisteren om 13.00 uur een aangetekend schrijven gestuurd aan de IBKI directie waarin hij zijn kritiek nogmaals onder de aandacht brengt.

“Daar verwacht ik overigens geen enkele reactie op. Het trieste is namelijk dat de ambtelijke top van onze overheid zich al heel lang niet meer bewust is van de toenemende onbetrouwbaarheid die directies en een fors deel van de uitvoerende ambtenaren van het IBKI, CBR en andere overheidsonderdelen hebben ontwikkeld. Ik denk dat de directie van IBKI net als die van het CBR niet eens beseft dat ze op een bepaalde manier hetzelfde gedrag vertonen als Taghi of Poetin. En als ze dit lezen ook nog hoogst verontwaardigd zijn.

Dat zie je heel mooi zoals nu bij de Belastingdienst; men is zelfs ontdaan en begint te ‘piepen’ als BOOS een oproep doet om ‘casussen’ te kunnen onderzoeken. Dat schreeuwt de ambtenarenbond over ‘eigenrichting’; terwijl BOOS exact heeft aangetoond bij The Voice dat zij dat juist niet doen. Zij doen wél onderzoek. Anders dan de Belastingdienst, IBKI, CBR en vele andere ambtenarenclubs.

Ik vind het triest om te zien dat onze overheid zelfs op zo’n moment niet verstandelijk reageert of inziet dat zij zelf het voorbeeld heeft gegeven. En heb in het geval van mijn ex ook gezien hoe snel ze mensen ‘om’ krijgen; juist die mensen die volgzaam zijn en mis- of gebruik maken maken van de ambtelijke status. Die zich niet bewust zijn van gecorrumpeerd of corrupt gedrag.

Ik weet niet in welke mate, maar het IBKI is volgens ons onderzoek min of meer net zo gecorrumpeerd als het CBR; ook daar wordt niet objectief geëxamineerd. Dat blijkt ook weer vandaag; we moeten de notities en verklaringen van betrokkenen nog nader onderzoeken, maar het IBKI kan in één naam genoemd worden met het CBR in de gesprekken met de politiek; ze hebben een (duivels)pact gesloten. Anders dan bij een tiental CBR-ers zal dat wat ons betreft niet leiden tot meldingen bij Justitie.

[tekst gaat door onder afbeelding]

“Niet iedereen wordt langs dezelfde ‘lat’ gelegd. Zo vertelde Wilco Lenoir mij onlangs dat het zogenaamde ‘spiekbriefje’ gewoon gebruikt mag worden. Desgevraagd, in het bijzijn van een getuige, bevestigde de IBKI examinator Van der Vegt (71) mij dat vanmorgen. Verbijsterend! Mijn leerlinge moest er zelfs om lachen…. kennelijk mag dat in het onderwijs nog niet.

“Het is toch werkelijk onbestaanbaar dat een flink deel van de WRM-ers niet weet dat dit binnen het onderwijs zo verfoeide ‘spiekbriefje’ binnen de overgereguleerde en zwaar verouderde IBKI PraktijkBegeleiding wel wordt toegestaan”

“Het is toch echt een nadeel als je dit, zoals ik, de vorige keer niet weet of doet?

Iets anders; tijdens de rit vroeg de heer van der Vegt [71] of ik de dashcam wilde uitzetten. Vreemd toch? In de IBKI uitnodiging schrijft dit overheidsbolwerk “In de examenruimtes kan gebruik gemaakt worden van videocameratoezicht. Dit doen wij  om fraude tijdens het examen te voorkomen en om de veiligheid van kandidaten, bezoekers en medewerkers zoveel mogelijk te verhogen. In de Wet Bescherming Persoonsgegevens staat welke regels er zijn voor videocameratoezicht (www.autoriteitpersoonsgegevens.nl). Wij voldoen aan deze regels en zullen volgens deze regels handelen.

Daar wel, maar uit tijdens een objectieve examinering in de lesauto… ja ja. Hetzelfde als bij het CBR.

Maar er is volgens de onderzoekers van onderzoeksplatform RIJLEZZ veel meer mis bij het IBKI. Zo onderhouden het IBKI én CBR té warme banden. Ze hebben, misschien wel met instemming van het ministerie, in onze ogen verboden afspraken gemaakt. 

Daarover hebben wij een klacht ingediend bij het IBKI, maar ook daar wordt, net als bij het CBR, bij dat soort klachten vooral gezocht naar een onderbouwing om de klacht ongegrond te verklaren. Er wordt niet ingegaan of onderzocht of er een basis is voor de klacht. 

“Handig zoeken naar regels, waarvan je als klager niet weet of ze wettelijk stand houden en of ze juist worden geïnterpreteerd. Zo doet het IBKI voorkomen alsof het geven van de verplichte PraktijkBegeleiding door een CBR examinator, aan een andere CBR examinator en met als bestuurder weer een andere CBR examinator is wat er in overleg met het ministerie is bepaald. Nog even los van het feit of de ministeriële besluit de goedkeuring van de Tweede Kamer heeft. 

En nog kwalijker; het CBR mag het zelfs uitvoeren in plaats van het IBKI bij WRM-ers die een Rijopleiding In Stappen volgen. Een opleiding waarbij, volgens ons onderzoek, het CBR onnodig, ongewenst, onrechtmatig invloed verkrijgt op de rijschoolwereld. Typisch voorbeeld van ‘de slager die zijn eigen vlees keurt’.

Maar dat deel beantwoord het IBKI niet in de eerdergenoemde klacht.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer