‘Ik heb bereikt wat ik wilde bereiken! ‘

Exact zes maanden deed de Needse klokkenluider Henrie Kamps er over om zijn roep om de miljoenenzwendel bij het CBR op de politieke kaart in Den Haag te krijgen te realiseren. Vandaag, nog geen zes weken na het aantreden van huidig minister Mark Harbers, krijgt Kamps in een aangetekend schrijven de bevestiging dat de Minister op de hoogte is van de beschuldigingen van onderzoeksplatform Rijlezz aan het adres van het CBR en de criminele rol die Alexander Pechtold hierbij speelt.

| En flesje champagne ontkurkt?

Nee hoor. Morgen is er nog een heel belangrijk moment en als dat goed uitpakt trekken we er wel twee open.

| Hoezo?

Nee dat hoort u dan zaterdag wel. Maar de aangetekende brief van Mark Harbers is veelzeggend. Het betekent dat de nieuwe minister in de toekomst nooit kan zeggen “Ich habe es nicht gewusst”. Het is nu aan hem om er iets mee te doen… Doet hij er nik mee… dan is dat zijn keuze.

| Dus om dan maar een Engelse spreuk te gebruiken “This is it?”

Ja ja grappig. Nee hoor, er is regionale en landelijke aandacht en nu de minister schriftelijk bevestigd dat hij de informatie tot zich heeft genomen ligt de lat erg hoog in Den Haag en naar ik mag hopen nog hoger in Rijswijk. Er gaan straks Kamervragen komen, maar dat zal nog wel een half jaar duren. Ondertussen starten anderen de claim- en massa-aangifte procedures waarschijnlijk al op.

| Hoezo?

Mark Harbers is enkele jaren geleden gestruikeld over cijfers; hij was toen Staatssecretaris. Ik verwacht niet dat hij ditmaal wil struikelen over de slagings- en examencapaciteitcijfers van het CBR. Wat denkt u? En wat denkt u over ‘de tweelingzus’ van Alexander; Sigrid? Die was eerder al geïrriteerd over haar niet-biologische broer. Of wat te denken van Eva Jinek die Alexander in de studio had

| Nog steeds nog net zo overtuigd van uw gelijk?

Vandaag nog meer dan gister. Vandaag blijkt dat drie van de leerlingen uit de Berkelland pilot een examen hebben gekregen in de eerste week van juni. En bij navraag hoor ik van een de grootste rijscholen in Twente dat de wachttijd bij het CBR in Enschede alweer is opgelopen tot soms 15 weken! Het is nu week 8 en als rijscholen nu een examenplek moeten kopen wordt het week 24!!

Dat worden goede tijden voor cbrclaim.nl!

Gelukkig, of triest genoeg, voor Brünen, Feijen, Ezendam hebben de grote rijscholen een ‘slimme’ voorraad en dat is nu juist waar ik een half jaar geleden de directie van het CBR over heb aangesproken. Dat er voldoende plekken zijn maar met trucjes en een programmeerfout van het CBR ‘bezet’ worden gehouden… Door massaal Tussentijdse Toetsten te reserveren die nooit worden gebruikt door de leerlingen die ze aanvragen, maar die gewisseld worden met leerlingen die een praktijkexamen nodig hebben. Leerlingen die zich vaak veel later melden dan de leerlingen van kleine lokale rijscholen; die vissen achter het net! De BOVAG voorzitter weet dat en werkt er aan mee!

| En nu?

Peter Zandee van dagblad Tubantia gaat er misschien weer een artikel over schrijven. En er is interesse van de landelijke tv. Maar ik wil waarschuwen: het feit dat de minister het nu weet en de media er over gaan berichten gaat, net als bij de Kindertoeslagaffaire, niets meer oplossen. Het kwaad is al geschied. Pechtold vertrekt, denk ik, snel als baasje en de meelopers blijven gewoon zitten in Rijswijk en Enschede.

De overheid heeft de burger opnieuw voor de gek gehouden en blijft dat doen. Wij hebben ‘watchers’ bij het CBR en met grote regelmaat gaan examinatoren al veel vroeger naar huis dan 16.00 uur en overwerken op zaterdag gebeurd al een half jaar niet meer…. Volgens een CBR bron zijn er ook geen 100 nieuwe examinatoren in opleiding; we zijn met zijn allen waarschijnlijk voor tientallen miljoenen bedrogen door het CBR.

| Kortom?

Het CBR heeft schijt aan Nederland en aan de kandidaten en doet gewoon wat ze wil. Examinatoren rijden lekker op tijd met de luxe lease-auto’s naar huis en lachen de rijscholen recht in hun gezicht uit. Ze zijn tijdens Corona doorbetaald, hebben het vakantiegeld gecasht en ik denk ook de ‘eindejaarsbonus’.

| En uw leerlingen ?

Acht van de tien hebben voor minder dan €1500 de opleiding voltooid en krijgen de komende maand op tijd en fair een praktijkexamen. Drie zij gedupeerd en zij moeten hopen dat Tubantia de CBR woordvoerster Nathalie Dingeldijn herinnerd aan haar uitspraken in de krant tegen journalist Peter Zandee. Werkt dat niet dan volgt er een Kort Geding; verwacht ik!

De hoofdredactrice van Tubantia Martha Riemsma slaapt ondertussen lekker verder…. da’s prettig voor Alexander!

https://omrecht.nl/?p=9190

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer