Enschedese advocaat haakt af…

Teleurstellend, maar begrijpelijk vind de Needse klokkenluider Henrie Kamps het afhaken van de Enschedese topadvocaat Jerome de Jongh van Lier van Damsté Advocaten. Gisteren hadden beiden een lunchbespreking bij de Broeierd in Enschede, omdat de Jongh van Lier Kamps eerder had laten weten hem ‘half te stoan’. Maar het pakte anders uit…

“We hebben een goed gesprek gehad, maar uiteindelijk moesten we concluderen dat we van mening verschillen over de aanpak. Jerome denkt honderden of misschien wel duizenden uren te moeten procederen tegen het CBR. En ik denk dat ik een advocaat nodig heb die mij bestaat in het bestoken van Justitie met aanklachten tegen het CBR, enkele examinatoren én Alexander Pechtold. Eentje die mij begeleid bij het opnieuw melden van de bedreigingen door Alexander Pechtold en de miljoenenzwendel van het CBR; zoals ik al op 13 december deed bij de Politie Berkelland.

Niet ik, maar de overheid moet het CBR aanklagen. Ik heb eerder altijd aangegeven dat ik geen euro uitgeef aan procederen tegen het CBR. Dat ik op advies van Jerome €500 heb betaald om mij tijdens het verhoor bij de politie bij te laten staan door zijn kantoorgenote Emma Keulen is wat anders. Daar stond een zware gevangenisstraf tegen mij op het spel. Ik werd beschuldigd van een zwaar strafrechtelijke vergrijp ‘poging tot zware mishandeling

“Uiteindelijk bleek die aangifte door het CBR valselijk te zijn gedaan en is de kwestie zonder mij te informeren geseponeerd” zegt Kamps.

Kamps benadrukt dat beiden in goede harmonie uit elkaar zijn gegaan. “Jerome had mij uitgenodigd voor de lunchbespreking en moest betalen…” dus ik had ook nog een meevaller grapt Kamps.

Het RIJLEZZ onderzoeksproject kan heus wel een goede advocaat gebruiken, maar die moet dan zijn inkomsten dan maar uit de verwachte schadeclaim van 50 miljoen halen. Ik geef er zelf geen euro aan uit Ik ben geen verlengstuk van de rechtelijke macht; dat is het Openbaar Ministerie!” aldus Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer