‘Berkellandpilot erg succesvol; bewijs tegen CBR geleverd!’

Exact 26 weken geleden startte de Needse klokkenluider Henrie Kamps in de Gemeente Berkelland zijn pilot om aan te tonen dat jonge mensen bewust door het CBR financieel worden gedupeerd. Ondanks enorme tegenwerking van het CBR slaagde de pilot; van de 10 leerlingen zijn er 8 klaar met hun rijopleiding en besparen per persoon meer dan €1000 op de door het CBR in 2021 genoemde gemiddelde kosten voor een rijopleiding. Tegelijkertijd met het succes kan nu ook aangetoond worden dat het CBR misleid en faalt; alle leerlingen vroegen zelf tijdig het praktijkexamen aan en eentje is pas drie maanden later aan de beurt bij het CBR!

“Ja de tegenwerking en willekeur vanuit het CBR is enorm. Ik ben persoonlijk geïntimideerd en door Alexander Pechtold met de dood bedreigd. Het Openbaar Ministerie werkt mee met het CBR en mij tegen. Mij hing zelfs een forse gevangenisstraf boven het hoofd vanwege een valse aangifte van het CBR voor een ‘poging tot zware mishandeling’.

De Needenaar Luca Ordelman is nu een willekeurig slachtoffer van het CBR en wordt benadeeld. Aanvankelijk zou hij op 17 december naar het CBR gaan, maar door tussenkomst van Alexander Pechtold ging dat niet door. Hij heeft vervolgens tegelijkertijd met 7 anderen uit de pilot zelf zijn praktijkexamen gekocht én betaald is nu pas 1 juni aan de beurt. Ruim drie maanden later dan alle anderen!

“Nu gaan we de pilot uitwerken en met de resultaten opnieuw Tweede Kamer fracties bezoeken, naar de Nationale Ombudsman, Consumentenbond, Autoriteit Consument & Markt en wederom naar Justitie” zegt een van de juristen die betrokken is bij onderzoeksproject Rijlezz. “Minister Mark Harbers heeft niet eens gereageerd op ons aangetekend schrijven; dat is de nieuwe bestuurscultuur kennelijk” zegt de klokkenluider.

De grootste domper, maar tegelijkertijd ‘opsteker’, is natuurlijk dat Luca Ordelman door het CBR aan het lijntje wordt gehouden en pas op 1 juni zijn examen mag doen. Voor hem is dat vreselijk onterecht, maar voor ons project toont het aan de CBR bewust een ontmoedigingsbeleid heeft voor rechtstreekse aanvragen. Wettelijk zijn ze daartoe verplicht, maar ze werken het bewust tegen.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer