Nederland is BOOS… ik ook!

Kijk, ik ben echt niet iemand die zo maar rare dingen roept of doet. Maar in het afgelopen half jaar heb ik persoonlijk ondervonden wat gewone Nederlandse gezinnen in de Kindertoeslagaffaire en andere affaires jarenlang hebben meegemaakt. Ambtenaren die zonder enige schaamte liegen, bedriegen én bedreigen. Niets remt een deel van ons ambtenarenapparaat. Niets of niemand wordt binnen de overheid gestraft voor ambtelijk falen of misdragingen….

Ik heb aan den lijve ondervonden

 • Hoe lokale CBR-ers schaamteloos de reputatie én broodwinning van een kleine rijschool om zeep helpen.
 • Hoe enkele verrotte appels ‘in opdracht’ proberen je een gevangenisstraf te bezorgen.
 • Hoe het CBR in luttele jaren van een ogenschijnlijk sociale vrouw een gecorrumpeerde ambtenaar maakt;
 • Hoe lokale politie én Justitie blind ‘meegaan’ bij intimidatie, opjagen én elimineren ‘in opdracht’ van het CBR
 • Hoe misleiding én oneerlijke handelspraktijken door het CBR categorisch worden genegeerd door Justitie…
 • Hoe de samenleving jaarlijks voor miljoenen wordt gedupeerd door het CBR en de minister wegkijkt…

Ik weet zeker dat Tim Hofman én BOOS dát nastreven wat iedere wetsdienaar in Nederland zou moeten nastreven: waarheidsvinding en bestraffen van mensen die aantoonbaar over de schreef zijn gegaan. Dienstbaar aan de burger!

Het noemen van namen van ambtenaren is het laatste wat je moet doen als journalist en alleen als het een hoger doel dient.

Het noemen van namen zoals:

 • Alexander Pechtold
 • Jan Jurgen Huizing
 • Erwin Muller
 • Mark Keijzers
 • Bernd Ouwersloot
 • Rudi de Jong
 • Jolande Ulfman
 • Elise Verheij
 • Harold Bekhuis
 • Henri Vianen

is in mijn journalistieke opvatting geoorloofd als ze verdacht worden van ambtelijke misdragingen. Als ze de ambtseed hebben besmeurd en straffeloos hun carrière denken voort te zetten. In mijn opvatting is het niet anders dan het noemen van de namen van Ali B, Marco Borsato, Marc Overmars, Lil Kleine, Glennis Grace en anderen die zich mogelijk grensoverschrijdend hebben gedragen….

Er is een ambtenarenwet en dáár moeten ambtenaren zich aan houden; zonder aanziens des persoons!

Het opvragen van namen van wetsdienaren, die kennelijk of aantoonbaar de ambtelijke eed hebben geschonden, voor nader journalistiek onderzoekswerk door Tim Hofman én BOOS zou niet nodig zijn als de overheid bij zichzelf de lat net zo hoog legt als bij The Voice, Ajax en mij. En na The Voice weet Nederland dat BOOS zorgvuldig te werk gaat. Zorgvuldiger dan de overheid in deze affaires…

We leven in een rechtstaat, maar steeds vaker zien we dat ambtenaren volstrekt niet meer weten wat de ambtseed inhoud. Als je straffeloos duizenden, tienduizenden gezinnen blijvend kunt beschadigen en er mee weg komt…. dan blijft ons land BOOS.

Ik steun de oproep van Tim Hofman en BOOS van harte. Het is geen oproep tot eigenrichting… het is een schreeuw om erkenning van de rechten van slachtoffers én ongetwijfeld een grote, zorgvuldige stap naar een betrouwbare overheid!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer