Kamps weer in gesprek met politie!

In de loop van de middag bereikten ons weer berichten van regionale rijscholen dat er een confrontatie was tussen klokkenluider Henrie Kamps en een motoragent. Volgens meerdere instructeurs waren Kamps en de motoragent in een verhitte discussie. Vanavond pas reageerde Kamps op ons verzoek om meer informatie.

| Vanwaar die verhitte discussie ?

Het was helemaal geen verhitte discussie. Het waaide dus misschien moesten we iets harder praten om elkaar te verstaan.

| Maar u bent dus weer staande gehouden ?

Nee hoor, ik zag die motoragent staan voor het kantoor van rijschool Ezendam toen ik onderweg was naar Hengelo. Ik heb de leerling een rondje laten rijden en vervolgens de bijzondere manoeuvre ‘parkeren in een vak achterwaarts’ laten oefenen. En toen stonden we naast het parkeervak met de politiemotor. De agent kwam even later aanlopen met de dienstdoende CBR bewaker.

| Toen ?

En toen heb ik de agent netjes gevraag of hij mij kon vertellen of ik daar nu wel of niet mag parkeren. Natuurlijk had de agent eerst nog wat vragen en opmerkingen en heb ik geprobeerd hem uit te leggen wat mijn rechtspositie is in de kwestie met het CBR. Dat ik denk dat de miljoenenzwendel die ik heb ontdekt bij het CBR minimaal dezelfde aandacht verdiend als mijn zogenaamde parkeerverbod. Zeker omdat die door een meer dan onbetrouwbaar persoon als CBR directeur Pechtold is opgelegd.

Ik heb nu in minder dan 8 weken 2 keer politie aan de voordeur gehad, 1 keer in een busje gezeten, 1 keer een motoragent gesproken en ben 2 uur lang verhoord door 2 hoofdagenten. Als ik dat dan afzet tegen de politie-inzet bij het vermoorde Rotterdamse meisje Humeyra lijkt het mij dat de politie eens naar de prioriteiten moet gaan kijken….

|En ?

En? En niks. Veel examinatoren zijn voorheen agent geweest; dus ik weet hoe ze denken en reageren. Wat bij de een groen licht is kan bij de ander zomaar rood zijn. En deze agent kon geen parkeerverbod vinden; de twee wijkagenten in het politiebusje op 6 januari geloofden die lange bewaker; die tegen alles en iedereen vertelde dat hij mij ‘er bij moest lappen’. Als ik geen gehoor zou geven om te vertrekken voor Ezendam dan zou ik worden afgevoerd naar het arrestantenverblijf in Borne. Schokkend, maar zo werkt dat bij politie én CBR én OM. Daarom is het foute boel in ons land.

Ik heb geprobeerd het simpel te houden. De agent, wiens ID ik niet mocht fotograferen, heet Missan en is op mijn verzoek meegelopen naar de borden die volgens hem moesten verduidelijken of het grote parkeerterrein van het CBR is of niet. En dat bleek niet het geval; dus ik mag daar gewoon komen. Ik heb zijn nummerbord van de motor gelukkig wel, want straks kan deze agent zomaar Pietersen heten….

| Maar waarom al dat gedoe ?

Oh dat is vrij simpel. Op 6 januari hebben twee wijkagenten mij in hun politiebus verteld dat volgens de CBR bewaker ook dat terrein verboden gebied is. Ik heb daar nog een mail over gestuurd naar de meest redelijke van de twee agenten, Mehmet Kemaloğlu, maar geen reactie meer op gehad.

[tekst gaat door onder foto]

| En nu?

Nu zegt motoragent Missan dat er volgens zijn waarneming geen verbod is en dus dat ik daar gewoon mag komen.

|Ja, maar wat is het doel ?

Het doel is om straks voor de rechter te kunnen aantonen dat de bewuste beveiliger op 6 januari de politie wat op de mouw heeft gespeld. En laat dat nu toevallig dezelfde beveiliger zijn die door Alexander Pechtold is ingehuurd om de valse aangifte voor een poging tot zware mishandeling (op 1 december) in te dienen. Dus al dat gedoe dient voor mij een goed doel. Ik eis straks van het Openbaar Ministerie dat ze mijn aangiftes van 13 december 2021 minimaal zo serieus nemen….

|Het geeft volgens andere rijscholen veel onrust.

Al die rijscholen moeten hun beklag maar doen bij mevrouw Verheij; de kringcoördinatrice of bij examenmanager de heer Keijzers. Het zal nog wel tijden onrustig blijven en zolang het CBR denkt dat ze mij het zwijgen kunnen opleggen met intimidatie moeten het management nog maar eens met mevrouw Verheij om tafel. Die kan haar bazen vast wel uitleggen dat ik never, never nooit opgeef.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer