Kamps overweegt ‘reversed’ Artikel 12 procedure tegen CBR in strafzaak

Het is een meer dan opmerkelijke zet van klokkenluider Henrie Kamps in zijn strijd tegen valse aangiftes van het CBR en de mogelijke betrokkenheid van het Openbaar Ministerie. Kamps laat onderzoeken of hij de dienstdoende Officier van Justitie via een Artikel 12 procedure kan dwingen om de kwestie rond een valse aangifte van ‘poging tot zware mishandeling’ voor de rechter te brengen.

“Als ik nu eens niet over de dashcam-beelden zou hebben beschikt die ik op de avond voor mijn verhoor heb gepubliceerd via dit blog? Wat dan?” zegt klokkenluider Kamps.

Kamps is aldoor duidelijk geweest en verwijst naar de schriftelijke melding die hij op 13 december heeft gedaan bij Politie Berkelland. Tevergeefs!

“Ik heb tot op heden niets vernomen van een sepot, behalve dan dat mijn advocate dat op mijn verzoek heeft nagevraagd bij Justitie. Maar ik verzet mij tegen het feit dat ik eerst een advocaat moet inhuren om door Justitie als burger, als mens te worden behandeld. En dus wil ik proberen de kwestie door een of meerdere rechters te laten bekijken. Normaliter ben ik geneigd om te zeggen dat je als burger een officier van Justitie daarop moet kunnen vertrouwen. Maar ik dacht ook al vijf jaar dat je CBR examinatoren moet vertrouwen op hun objectiviteit. Kennelijk ben ik daarin te naïef geweest….”

Kamps laat op dit moment uitzoeken of de mogelijkheid bestaat dat hij als ‘verdachte’ zich beroept op Artikel 12.

“Ik weet niet of dat fenomeen al bestaat, maar dat laat ik uitzoeken. Ik kan mij zo voorstellen dat er in de toekomst wel meer personen komen die aanvankelijk ‘verdachte’ waren, zoals ik, die willen dat het Openbaar Ministerie toch de zaak voor de rechter brengt.

Vergeet niet dat ik al gestraft ben door het CBR; zonder enige vorm van hoor/wederhoor of beroepsprocedure ben ik al twee keer geschorst, waarvan de laatste keer definitief. Het CBR heeft zelfs mijn leerlingen schriftelijk opgeroepen een andere rijschool te kiezen.

Laat de rechter er maar naar kijken of Alexander Pechtold en de Officier van Justitie volgens de wet hebben gehandeld. Zij zijn onderdeel van de betrouwbare overheid en het wettelijk gezag. Daar moeten wij als burger op kunnen vertrouwen!”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer