Journalist start nieuw platform: omrecht.nl

De Needse journalist Henrie Kamps start op 1 april een nieuw mediaplatform: omrecht.nl. In een persverklaring meld Kamps dat zijn ervaringen met de overheid de belangrijkste reden zijn om een platform te starten dat landelijke bekendheid moet krijgen.

“Ik heb zelf gemerkt hoe ver de overheid van onze rechtsstaat is afgedreven. Nog zeer recent kwam ik er achter dat het beeld dat ik had van het Openbaar Ministerie volstrekt niet meer spoort met waar onze democratie op is gebaseerd. Natuurlijk denkt iedereen dat ik overdrijf, maar wie met beide benen op de grond staat merkt dat we als Nederland volledig weg zijn bij het ‘gave’ land dat we lange tijd dachten dat we waren”.

Misschien was ONRECHT wel een voor de hand liggender naam geweest, maar dat domein is al in eigendom van een grote tv producent. Dus dat was geen optie. Het nieuwe platform bied mij wel de kans om terug te gaan naar mijn ‘roots’, mijn bedrijven produceerden in het verleden voor regionale en landelijke televisie programma’s. En mijn laatste bedrijf was marktleider in de Eredivisie als het ging om de productie van club tv programma’s.

Nee hoor, OMRECHT is een prima naam. Mijn gedachten waren op het moment dat ik de naam bedacht onder andere bij Pieter OMzigt, en bij het Openbaar Ministerie. De associaties kwamen direct bij mij op.

OMRECHT moet een platform worden waar deskundigen en gedupeerden de krachten bundelen om misstanden binnen de overheid een halt toe te roepen. Ik heb gemerkt dat er wel meer deskundigen zijn die de handen jeuken om het onrecht te bestrijden. Op vele vlakken waaronder journalistiek, juridisch, maatschappelijk. Ik denk dat krachten zich kunnen bundelen; niet als politieke partij maar op een andere manier.

Advocaten moeten desnoods achter de schermen meedenken, journalisten moet weer doen wat hoort bij het vak. Het is niet nodig om je suf te procederen of je ambt of carrière op het spel te zetten. Want dat is op dit moment de teneur bij de overheid en een fors deel van de media; die ver-chinezen ons ….

Er zijn positieve uitzonderingen zoals VI Vandaag via SBS6 of BOOS via Youtube. Van de eerste is niet iedereen gecharmeerd, maar ik vind het vernieuwend en de kijker weet het programma te vinden. Het scoort al vanaf het begin hoge kijkcijfers. Én nog belangrijker het is geen podium waar ‘bullshitters’ spreektijd krijgen. Rutte, Kaag, Pechtold en mensen van het OM zul je er niet zien. Ik ken de hoofdredacteur uit mijn tijd in het Hilversumse; we werkten samen bij Club TV en de werkzaamheden die we deden voor Oranje. Hij is ook van de nieuwe generatie… vernieuwende media.

Ik heb in het afgelopen jaar met verbazing, aan den lijve, ondervonden hoe onbestaanbaar het is dat een (meer dan) bedenkelijk figuur als Alexander Pechtold door de een na de andere (demissionaire) minister wordt gehandhaafd. Hoe hij onder goedkeurend ‘gezag’ van het kabinet de jonge mensen in ons land voor miljoenen per jaar benadeeld; hoe hij liegt, bedriegt, intimideert én bedreigt. Maar ook hoe angstig de media zoals dagblad Tubantia en 1Vandaag voor hem en zijn CBR zijn. Hetzelfde voor de politie en het Openbaar Ministerie. Stuitend!

Ik heb niets meer met de huidige politici. Onze overheid is los van de wal. Daarbij maakt niet uit of we het hebben over ons kabinet of de Tweede Kamer. Beiden zijn een afspiegeling van onze maatschappij. Dat is hoe democratie werkt; ieder volk krijgt de regering die het verdient.

Ik heb zelf gemerkt dat politie én Openbaar Ministerie fors gecorrumpeerd zijn, maar denk dat daar herstel kan optreden als de bezem er door gaat.

Ja u leest het goed: “Ik, ik en ik” dat is de nieuwe mij. Zestig jaar van mijn leven dacht ik best wel vaak aan ‘ons’ en dan doel ik op mijn directe leefomgeving, op onze regio en ons land. Maar dat gevoel is weggeslagen, mij ontnomen:

  • Onze regeringsleiders zeggen vaker sorry dan een puber die zijn ouders voor de gek houdt… om vervolgens weer ongegeneerd te lachen.
  • Ambtenaren, of althans veel daarvan, nemen de bestuurders al lang niet meer serieus en doen wat ze denken dat goed is of wat hen past.
  • Journalisten zijn bijna niet meer in staat om een onafhankelijk geluid te laten horen….
  • Justitie is een speelbal geworden van alles hierboven.

Ik wil proberen via een nieuw platform mensen een spreekbuis te geven. Toen ik tien jaar geleden mijn bedrijf in de media verkocht was dat een reden om een camera-set te kopen en hobbymatig nog wat programma’s te maken. Die camera moet desnoods maar weer uit de mottenballen om te doen wat BOOS doet!

Ik erger mij dood aan de hypocrisie van vrijwel alle politici, media en Justitie in de kwestie The Voice. Hoewel ik wel eens bij Eyeworks, Talpa of Endemol over de vloer kwam heb ik John de Mol nooit persoonlijk ontmoet. Maar geloof mij dat John de Mol zich beter bewust is van zijn verantwoordelijkheid als welke politicus, journalist of officier van Justitie dan ook. Dat hij eerder dan ieder ander de kwestie op zijn waarde inschat. Ongekend hoe hij direct na de uitzending van BOOS, onvoorbereid, voor de camera ging zitten.

Dát is er mis in ons land; geen Rutte, Kaag, OvJ, journalist of tv presentator die zo serieus zou reageren, maar wel vervolgens allemaal een ‘duit in het zakje’ doen en de ander ‘de maat nemen’. Alles voor de bühne!

Kennelijk is een format als BOOS nodig om de politiek, de traditionele media én Justitie wakker te schudden én te heractiveren!

Je hebt geen traditionele krant, televisie óf fakkel meer nodig om de massa te mobiliseren…

Ik ben onafhankelijk, heb de journalistieke- en productionele ervaring én heb de tijd! Het CBR is de pilot van een nieuw hoofdstuk.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer