Pechtold en zijn grens overschrijdend gedrag….

Wassila Hachchi (1980) was marineofficier, Jonge Ambtenaar van het Jaar en Kamerlid voor D66. Ze maakte in hoog tempo een mars naar de macht en werd in 2010 door D66-leider Alexander Pechtold persoonlijk gevraagd om volksvertegenwoordiger te worden. Na ruim vijf bewogen jaren in de politiek, hield ze het in 2016 – ogenschijnlijk van de ene dag op de andere – voor gezien. Omdat ze niet kon wennen aan de leiderschapsstijl van Alexander Pechtold, zo vertelt ze voor het eerst openhartig: “Ik wilde me niet langer aanpassen aan de angstcultuur die zijn manipulatieve leiderschap met zich meebracht.”

Hachchi zegt in HP/De Tijd over de wijze waarop Pechtold leidinggaf aan de Tweede Kamerfractie van D66: “Het was door angst gedreven leiderschap, dat kritiek als een bedreiging zag en enkel jaknikkers om zich heen duldde. Zo niet, dan werd er een heel scala van manipulatietechnieken ingezet: van negeren tot kleineren en uitlachen.

lees volledige artikel op HP/De Tijd

Hachchi is niet de eerste, niet de tweede en zeker niet de laatste die duidelijk probeert te maken hoe groot het probleem van een betrouwbare overheid in ons land is dankzij de persoon Alexander Pechtold; vriend van vice-premier Sigrid Kaag. Ook Anne Lok, voormalig partijgenote en mogelijke moeder van twee of drie Pechtold nazaten heeft eerder al (voorzichtig) gesproken over de nachtmerrie die Pechtold voor haar was geworden.

Tientallen artikelen via dit blog en andere zetten de Voorzitter van de Raad van Toezicht professor Erwin Muller en de huidige minister niet aan tot een nader onderzoek. Een omkoopschandaal, (bijna) gedwongen abortus, angstcultuur en bedreigingen met de dood. Alexander Pechtold is en blijft de hoogste baas op probleemdossier CBR en is voorzitter adviesraad van de Autoriteit Persoonsgegevens. Niet DWDD [De Wereld Draait Door] maar DWIG; De Wereld Is Gek!

Het Openbaar Ministerie lijkt een duivelspact met Pechtold te hebben gesloten en weigert een melding van grensoverschrijdend gedrag om te zetten in een aangifte of over te gaan tot strafrechtelijke vervolging. En Pechtold? Die ontpopt zich steeds meer al Francis Underwood uit de Netflix serie House of Cards. Bijna klaar voor zijn eerst ‘moordaanslag’ ….

Pechtold uitte tot tweemaal doorbedreigingen, maar dat telt voor het OM niet.

Alexander Pechold geflankeerd door beveiligers op bezoek bij CBR Enschede waar hij een doodsbedreiging uitte…
Begin december reisde Alexander Pechtold (links) naar de CBR vestiging in Enschede om persoonlijk een valse aangifte tegen klokkenluider Henrie Kamps in scene te zetten. Hij gebruikte een beveiliger van Security NL (rechts op afbeelding) als stroman voor een valse aangifte voor een poging zware mishandeling. De zaak werk geseponeerd nadat de journalist/ondernemer de avond voor zijn aanhouding/verhoor de beelden publiceerde die gemaakt waren met de voor- en achterdashcamera's van de lesauto (rechts in beeld). Kort na deze foto werd gemaakt bedreigde Pechtold de klokkenluider: "Dit overleef jij niet!"

Deze week liet het Openbaar Ministerie, pas nadat de advocate van Kamps hier naar informeerde, weten dat de strafzaak geseponeerd is vanwege ontbrekend bewijs.  

meer informatie over voorval

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer