‘Het is een kwestie van tijd voor de grote opruiming start bij het CBR…’

Eerder vandaag was hij onbereikbaar toen wij hem enkele vragen wilden stellen, omdat zijn favoriete advocaat hem richting regionale en landelijke media een hart onder de riem stak. Maar vanavond had hij, zoals gebruikelijk, wel even tijd voor een interview…. of monoloog…

| Vanwaar die adoratie voor Jerome de Jongh van Lier?

Nou nou, adoratie is echt wat anders. Ik was vijfentwintig jaar geleden bijzonder onder de indruk wat hij met zijn kantoor presteerde toen hij de pyramide-spelen aan banden legde. Hij is in mijn beleving uit het juiste hout gesneden en ik heb hem ervaren als een bijzondere, prettige en betrokken advocaat.

| Maar waar denkt u hem in te zetten?

Oh daar laat ik mij helemaal niet over uit. Het is al fijn om op het hoge niveau waar hij ‘acteert’ een klankbord te hebben. Hij is advocaat bij de Hoge Raad. Het zal iedereen wel duidelijk zijn dat de kwestie met het CBR niet zo maar is komen aanwaaien. Ik was in de voorbije jaren al tegen onrechtmatigheden binnen het CBR aangelopen tijdens de werkzaamheden voor het onderzoeksplatform Rijlezz. En direct na de tweede lockdown ontdekte ik dat de misleiding bij het CBR veel groter is dan we aanvankelijk vermoedden. Onze maatschappij is en wordt voor miljoenen per jaar misleid door het CBR. En dat weet het CBR, want ze intimideren mij met valse aangiftes. Niet met procedures, omdat ik onwaarheden vertel op verschillende blogs. Dat zegt veel of alles!

| Dat zegt u telkens. Maar u onderneemt, behalve pittige uitspraken, weinig tot niets… toch?

Nee dat klopt. Het is vooral het CBR en haar boegbeeld Alexander Pechtold die van alles onderneemt. En soms is dat prettiger om een zo grote affaire echt bloot te leggen. Ik ben pas sinds 1 september naar buiten getreden en heb zaken in de publiciteit gebracht. Dat is betrekkelijk kort. Pechtold slaat als een wilde om zich heen, zijn voorzitter van de Raad van Toezicht is geïnformeerd en dekt hem wel. Of de minister dat ook doet moeten we afwachten; die heeft nog niet gereageerd op mijn meldingen. Wellicht stemt die ook wel in met de doodsbedreigingen die Pechtold heeft gedaan: “Jij overleeft dit niet!” Zou zo maar kunnen anno 2022.

Misschien is dit wel koren op onze molen…. En dan heb ik het nog niet over de rol van de Officier van Justitie; ook daar zijn nu al flinke fouten gemaakt. Laten we afwachten wat hun gezamenlijke volgende zet wordt; want Pechtold en het OM hebben in deze kwestie mogelijk een duivelspact gesloten….

| Zegt u dat er in een latere fase meer te verwachten valt?

Daar ben ik zeker van. Verschillende fracties kijken mee, maar houden zich momenteel stil. We hebben nu nog maar koud anderhalf maand een nieuw kabinet. En ondertussen regent het al affaires. Het CBR is daarbij, met een vermoedelijke massaclaim van 50 miljoen, maar een kleine affaire. Er zijn nu grotere zorgen.

| Ja maar gaat het u dan om schadeclaims?

Nee hoor, uiteindelijk ben ik het onderzoeksplatform Rijlezz gestart omdat ik er van overtuigd ben dat de rijschoolbranche zijn langste tijd wel heeft gehad in haar huidige verschijningsvorm. Dat ik een gevecht moest aangaan met het CBR en ik haar kielzog brancheorganisaties zoals BOVAG en VRB had ik niet kunnen voorspellen. Maar ik loop er nu niet voor weg…. Ik zie het als een uitdaging!

| Dus?

Dus is er op 13 december melding gemaakt van enkele ambtsmisdrijven bij de politie Berkelland en in een latere fase nog eens in het procesverbaal rond de valse aangifte die het CBR heeft gedaan. En ik verwacht binnenkort wel vervolgstappen. Als de dienstdoende Officier van Justitie er verder het zwijgen toe doet… dan zijn er gelukkig nog andere wegen die naar Rome leiden…

| Het waait niet voorbij ?

Nee hoor. Het is geen najaars- of voorjaarsstorm als u dat denkt. Dit blijven donkere wolken die wat mij betreft boven het CBR blijven hangen. Dat kan zomaar enkele jaren duren en tot orkaankracht uitdijen. Maar de mensen die mij bewust geschaad hebben in Rijswijk én Enschede kunnen er rustig vanuit gaan dat het niet overwaait. En dat CBR verdienmodel is sowieso onhoudbaar. Daar heb ik geen twijfel over; dat gaat de consument winnen! Niet 1500 ambtenaartjes bij een verlieslatend en gecorrumpeerd zelfstandig bestuursorgaan.

Er komen andere tijden; binnen de overheid, binnen het CBR en zelfs binnen Justitie. Dat blijft geen ons-kent-ons. Daarvoor zijn er nu al teveel affaires en schandalen.

Als onze overheid weer betrouwbaar willen worden dat zal er op enig moment een grote schoonmaak moeten komen en moeten laag-gekwalificeerden, zoals veel examinatoren, vervangen worden door beter geschoolden of wij moeten onze rijopleiding in lijn brengen met de Belgen. Dat laatste zou ik toejuichen! Goed en betaalbaar!

Of zoals in Duitsland; een concurrent erbij voor het CBR. Daarmee zet je het gecorrumpeerde gedrag direct onder druk. Alleen maar meelopers, angsthazen en slijmerds in dienst houden van een exameninstituut is uiteindelijk niet handhaafbaar.

Aanstormende generaties, zeg maar de jongeren die nu in de lesauto zitten, gaan straks echt laten zien wat burgerlijke ongehoorzaamheid betekent. Ik ben daar zeker van. Ze worden nu door het CBR en veel van de medewerkers als nummers of melkkoe gebruikt…. maar let op mijn woorden. Dat gaat veranderen de komende vijf tot tien jaar.

En die Officier van Justitie; die moet nog maar eens de 200 aangiftes tegen Pechtold’s omkoping als coldcase laten behandelen. Want GRECO, anticorruptie orgaan van de Raad van Europa, weet ons wel te vertellen dat Pechtold destijds niet integer heeft gehandeld. ‘Ons’ OM kon geen bewijzen vinden….. Wellicht dezelfde OvJ? Het zou zo maar kunnen anno 2022.

En na Rutte’s terroriste kan Geert Wilders straks los op Kaag’s corrupte partijgenoot….

Daarna gaat de zon wel weer schijnen!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer