Bijval voor klokkenluider van topadvocaat

Meer dan eens sprak klokkenluider Henrie Kamps over de beoogde advocaat om hem bij te staan in zijn strijd tegen de macht; de Enschedese vechter Jérôme de Jongh van Lier; advocaat bij de Hoge Raad.

Maar ondanks dat blijft de klokkenluider bij zijn standpunt dat hij niet in gerechtelijke procedures wil belanden met het CBR. Hij vind het de taak van Justitie om Alexander Pechtold en lokale CBR-medewerkers aan te pakken; te vervolgen voor zware ambtsmisdrijven.

Hij zette uitsluitend en alleen een advocate in toen dat nodig was omdat hij door het CBR valselijk werd beschuldigd van een zwaar misdrijf. Die kwestie is inmiddels geseponeerd door het OM. De aangifte bleek vals!

Kamps ontving van zijn ‘voorkeursadvocaat’ vandaag wel een uitgebreide reactie omdat de afgelopen dagen duidelijk is geworden dat niet alleen het CBR, maar ook het Openbaar Ministerie op ongelofelijke wijze handelen in de strijd rond de ontdekkingen van Kamps. De klokkenluider ontdekte bij het CBR een miljoenenzwendel en tal van andere overtredingen en heeft al vaker aangetoond dit te kunnen bewijzen aan de hand van onder andere mailverklaringen van CBR managers.

Jérôme de Jongh van Lier roept in zijn reactie de media op om kwesties, als die van de Needse klokkenluider, niet categorisch te negeren omdat de overheid betrokken is, maar ze juist op hun waarde te beoordelen. Vooral omdat recente affaires stuk voor stuk het bewijs leverden dat de overheid (en de rechtspraak) de impact van het eigen handelen onvoldoende onderkennen.

Kamps was zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Quote uit brief van Jérôme de Jongh van Lier

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer