‘Pechtold: meerijden bij examens verleden tijd!’

Volgens een, doorgaans, betrouwbare bron binnen het CBR heeft directeur Alexander Pechtold besloten dat het meerijden tijdens praktijkexamens door traditionele rijscholen definitief tot het verleden behoort. In de tussenfase tussen lockdown 2 en 3 werd veel rijscholen al duidelijk dat het CBR de gewone rijschool niet langer tijdens de tussentijdse toets en praktijkexamen een plekje wil bieden achter de kandidaat. CBR gecertificeerde RIS rijscholen mogen dat wel!

“De RIS gecertificeerde rijscholen worden van de boycot uitgezonderd, omdat Pechtold deze rijscholen een voordeel wil bieden ten opzichte van anderen. De Rijopleiding In Stappen is een rijopleiding die mede-ontwikkeld is door het CBR en waar het CBR extra inkomsten mee genereert. Anders dan bij de traditionele instructeurs verzorgd het CBR nu al, in het geval van een RIS instructeur, de essentiële PraktijkBegeleiding die een instructeur eenmaal per vijf jaar met succes moet afleggen om zijn bevoegdheid te behouden.

Volgens de wetgever is deze taak voorbehouden aan het I.B.K.I. maar in overleg met het ministerie verzorgt het CBR dit onderdeel nu al bij de R.I.S. instructeurs. ‘Onwettig’ zoals uit onderzoek is gebleken. Hierdoor is het mogelijk dat het CBR zelfs bij eigen examinatoren het WRM examen afneemt. ‘De slager die zijn eigen vlees keurt’. Ongekend!

Tel er de valselijke CBR slagingspercentages bij op en je ziet dat de overheid nu al te veel invloed heeft op de rijschoolwereld. Gevolgen? Leerlingen betalen in Nederland drie tot vijf keer meer voor het rijbewijs als in België.

Tijdens het tv-programma Jinek liet de CBR directeur vorig jaar al weten wat de bedoelingen zijn van het CBR: nog meer invloed krijgen in de rijschoolwereld.

Onderzoeksplatform Rijlezz meldde eerder al dat de branche moet afdwingen dat er een camera op de achterruit van het examenvoertuig wordt geplaatst. Dat artikel leverde journalist/onderzoeker Kamps een eerste schorsing voor zijn rijschool op, omdat een lokale examinator valselijk verklaarde dat Kamps in zijn rijschool altijd een camera liet meedraaien. Hetgeen niet is toegestaan volgens de huisregels van het CBR. Kamps had het geluk dat de aanwezige leerling deze verklaring van de examinator kon ontkrachten. Pechtold zette echter zijn slechte intenties door en schreef persoonlijk de rijschool van Kamps per direct en zonder beroepsmogelijkheden uit bij het CBR. Leerlingen van de rijschool van de klokkenluider werd door het CBR zelfs geadviseerd over te stappen naar een andere rijschool. Kamps deed daarvan aangifte bij Justitie.

Nu er ook al de eerste geruchten op gang komen van grensoverschrijdend gedrag door examinatoren tijdens de examenrit lijkt de noodzaak voor camera-observatie nog groter dan voorheen.

Onder de 10.000 instructeurs in ons land werd in december en januari een onderzoek gedaan. Daaruit bleek al dat 90% van de respondenten af wil van Pechtold omdat hij niet betrouwbaar wordt geacht.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer