‘Parellellen tussen schaatsers en rijscholen zijn er zeker!’

Volgens onderzoeksplatform Rijlezz is er een opmerkelijke gelijkenis tussen de (minder) succesvolle Nederlandse schaatsers en de rijschoolwereld. “In Nederland overheerst het individu. Waar in andere landen de collectieve prestaties minimaal zo belangrijk zijn zie je ook bij de traditionele Nederlandse schaatsafstanden dat het groepsgevoel van ondergeschikt belang is.

Datzelfde geldt ook binnen de rijschoolwereld; iedereen is vooral met zichzelf bezig. Dat wordt nog eens benadrukt door het slagingspercentage van het CBR. Iedereen weet dat dit percentage valselijk is, maar toch probeert iedere rijschool beter te presteren dan een ander.

Binnen de schaatssport zie je dat op relatief nieuwe sporten, zoals shorttrack, het groepsgevoel en de bijbehorende trainingsarbeid wel net zo belangrijk wordt gevonden.

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views Opleiding

Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Opleiding

Het grootste probleem bij de oplopende wachttijden is het CBR zelf….

Alexander Pechtold en zijn favoriete ‘nieuwste ontdekking’ Elise Verheij zijn sinds deze week te zien en te horen in een volgende poging om de politiek en buitenwereld te manipuleren, misleiden en vooral de schuld van de oplopende wachttijden bij het CBR bij anderen neer te leggen. Pechtold in beeld en de stem van de Enschedese […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Opleiding

EXABIZZ; volgende succesvolle start-up bij UT?

Booking.com, ThuisBezorgd.nl en andere start-ups hadden hun oorsprong op en rond de Universiteit van Twente. En als het aan de investeringsgroep achter de Needse klokkenluider/ondernemer Henrie Kamps ligt gaat dat ook gelden voor EXABIZZ. Het bedrijf gaat jonge mensen helpen bij flinke besparingen op hun theorie- en rijopleiding. De proeftuin wordt; jawel Twente. “Je moet […]

lees meer