“Ik hoorde de CBR examinator gewoon een jong meisje uitnodigen bij hem thuis!”

“In de tijd dat er nog geen Corona was hoorde ik de Enschedese CBR examinator een leuke, jonge leerlinge van mij uitnodigen bij hem thuis. Het ging om haar hobby; paarden. Mag of moet ik daar iets bij denken? Of is dat overdreven?” zegt Kamps in een ‘zwaar’ interview. Hoe kan dat? Zo’n gespannen meisje zit hooguit een half uur in de lesauto met de examinator. Hoe kun je dan zo snel zoiets zeggen?

“Dus jij komt een keertje in Duitsland bij mij thuis?” zei de examinator. Het overviel mij en heeft mij daarna nog een tijdje beziggehouden. Had ik er melding van moeten doen en zo ja bij wie? En als ik er toen al geen melding van had moeten doen… misschien nu dan wel? Wat vind jij als onafhankelijk journalist?” vraagt Kamps mij op de man af.

Eerlijk gezegd weet ik dat echt niet, maar vreemd blijft het wel. Tijdens een praktijkexamen is er overduidelijk een enorme machtsverhouding en daar moet een examinator zorgzaam mee omgaan. Kamps is er al tijden van overtuigd dat er geen integriteitsprotocol is bij het CBR. Zou dat er wel zijn dan blijkt dat nergens uit is hij van mening.

“Mijn ex [zij is examinator/kringcoördinatrice bij het CBR in Enschede red] zei enkele jaren geleden tegen mij: “Het mooiste aan ons beroep is dat je in zo’n half uur een leuke band met een kandidaat kunt opbouwen. Nou dat gaat dan best wel snel kennelijk; je kunt dus beter examinator bij het CBR worden als daten via Tinder”

Kamps gaat binnenkort van start met de website klagenovercbr.nl totdat het CBR de integriteit op orde heeft. “Daarnaast gaan we in gesprek met Mariette Hamer. Zij is namens het kabinet benoemd als regeringscommissaris seksueel overschrijdend gedrag en geweld.” Kamps en enkele medestanders zijn de mening toegedaan dat een instituut als het CBR een dergelijke onafhankelijke moet benoemen. “Dat kun je niet aan Alexander Pechtold overlaten die zelf nogal in opspraak is geraakt rond het vaderschap van enkele kinderen bij een partijgenote: Anne Lok.

“Toen ik enige tijd geleden een bericht schreef over de GOPRO op het achterraam gebruikte Pechtold dat om mij voor het eerst te schorsen. Hij regelde een valselijke verklaring van een zwakke examinator en zo werd er beweerd dat ik altijd de camera aan had staan. Voldoende reden, volgens Pechtold, voor een onmiddellijke schorsing. Gelukkig verklaarden meerdere leerlingen dat dit een pertinente leugen was. Maar waarom zou er geen cameraobservatie mogen zijn. Ik kan het inmiddels wel raden hoor…”

“Als er in minder dan tien jaar minimaal vier keer een relatie heeft kunnen ontstaan tussen een examinator en rij-instructrice dan is er geen protocol. Geloof mij maar! En er is zeker geen onafhankelijk loket; dat kan ik beter weten dan wie ook. Het is meer ‘Sodom en Gomorra’ bij de Enschedese vestiging van het CBR!”

Kamps is deze maandag misschien wel bozer dan ooit. “Kijk nu eens naar wat er allemaal gebeurd is. Een rijinstructeur die mogelijke misdragingen door CBR-ers allereerst volgens de juiste interne CBR route heeft gemeld en inmiddels is uitgeschreven omdat het CBR vervolgens liegt en bedriegt om de doofpot gesloten te houden. En dan een Officier van Justitie die mij niet persoonlijk informeert dat de zaak geseponeerd is, alsof een valse aangifte binnen de overheid de facto standaard is. En niemand, niemand daar bij het CBR in Enschede die zijn stem verheft. Veel ex-overheidsdienaars: politie en defensie personeel. Allemaal de mond vol tegen onze leerlingen over sociaal rijgedrag en bewust deelnemen aan het verkeer en vervolgens zelf wegkijken als er iemand onder hun ogen wordt overreden door de Pechtold-brigade. Werkelijk walgelijk!”

De bijbelse steden Sodom en Gomorra, waar legendarische zedeloosheid heerste en die volgens het boek Genesis van het Oude Testament (18 : 20-19 : 29) door zwavel en vuur werden verwoest, gelden als het symbool van ontucht en zedenverwildering.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer