Kamps: “Ook Rudi de Jong ongeschikt als examinator!”

Hij is keihard in zijn conclusie nadat hij vanmorgen via zijn advocate vernam dat Justitie de kwestie rond de vermeende poging tot zware mishandeling seponeerde; ook examinator Rudi de Jong zal nu of in de toekomst zijn baan kwijt moeten raken bij het CBR. Daar is hij van overtuigd. Wij spraken met klokkenluider Kamps over deze harde conclusie.

| Ben u geschrokken?

Nee hoor, want net als u wist ik al dat Rudi de Jong degene was die overduidelijk op de opnames van mijn dashcam stond. Dus dat was geen verrassing.

| En nu?

Wat wilt u horen? Dat ik vind dat hij ongeschikt is als examinator? Natuurlijk is hij ongeschikt! Ik laat even in het midden of hij een van de drie getuigen is die hebben gelogen of dat hij alles gezien heeft en daarna gezwegen. In beide gevallen moet hij de WegenverkeersWet (WvW) of de Ambtenarenwet eens goed nalezen. Of hij heeft gelogen of gezwegen; mij om het even! Gewoon ongeschikt en dus wegwezen! In beide gevallen hoort hij te vertrekken. Een liegende of zwijgende examinator hoort geen VOG te krijgen, schend de ambtseed en moeten we als rijschoolbranche niet onze leerlingen toevertrouwen.

| Dus u gaat actie ondernemen?

Nee hoor. Ik niet. Dat moeten de instanties maar doen die er zijn om dergelijke valselijke aangiftes nader te onderzoeken. Het Openbaar Ministerie is daarvoor de eerst aangewezene en als zij niets doen dan zijn er nog wel wat anderen.

| Wat zijn de gevolgen voor de heer de Jong?

Voorlopig geen denk ik. Van de meeste rijscholen weet ik al dat ze er niks van vinden; die denken niet na over dit soort figuren. Die beseffen niet eens hoe heel erg ongeschikt die man is. En het CBR? Daar is liegen en bedriegen een deel van de cultuur. Bij de huidige directie heeft hij niets te vrezen, maar er komen echt andere tijden. Dat staat voor mij vast!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer