OM seponeert zware aanklacht wegens gebrek aan bewijs!

Naar nu blijkt heeft het Openbaar Ministerie wegens ‘gebrek aan bewijs’ de aanklacht van het CBR geseponeerd. Waarom het OM Kamos hier niet over geïnformeerd heeft is onduidelijk. Mogelijk dat de Officier van Justitie vreesde voor de aankondigde rechtsmaatregelen van de zijde van de Needse klokkenluider?

Volgens de woordvoerder van Kamps bevestigd de gang van zaken des te meer dat het OM zich voor het karretje van het CBR heeft laten spannen. Dat Kamps het hele voorval met de dashcam had opgenomen was kennelijk door het CBR niet voorzien. Wat de drie getuigen, CBR-ers, dan wel hebben waargenomen blijft voorlopig onduidelijk.

“Dat zal nader onderzocht moeten worden, want Kamps zal vasthouden aan zijn aangiftes bij de politie Berkelland. Stel dat hij geen dashcam-opnames had gemaakt dan zou hij er door het CBR zeker ingeluisd zijn en er zelfs een strafblad aan over hebben gehouden. Dit gedrag is niet alleen onbehoorlijk, maar ook onwettig” aldus de woordvoerder van Kamps.

Kamps heeft via zijn advocate verzet laten aantekenen tegen de andere overtreding; ‘lokaal vredebreuk door vertoeven’. Daarmee maakt de klokkenluider duidelijk dat de rechter maar moet oordelen of hij wel of niet het examenterrein mag betreden. Kamps is van mening dat het CBR geen enkel argument heeft om hem te weren van het examenterrein.

“Het CBR benoemt veel, maar bewijst niets. Eerst was het een overtreding met de dashcam, waarvan mijn leerlingen verklaringen hebben aangegeven dat de examinator heeft gelogen. Daarna zijn er drie CBR-ers die verklaren dat ik ben ingereden op een beveiliger. Ook dat is nu weerlegt. Dan rest nog datgene dat ik publiceerde als journalist. En ook dat kan het CBR niet als reden gebruiken. Het is gewoon ordinaire machtsmisbruik… en al duurt het vijf jaar.. dat zal ik aantonen!” laat Kamps weten via zijn woordvoerder.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer