Als een bedrijf zou doen wat het CBR doet gaat de directie het gevang in!

Als een ding vast staat voor het onderzoeksplatform Rijlezz dan wel de onthutsende conclusie dat de directie van welk Nederlands bedrijf dan ook een celstraf zou krijgen als ze hetzelfde zou doen als het management van het CBR. Na jarenlange onderzoek in de rijschoolwereld liegen de onderzoeksresultaten er niet om; het CBR liegt en bedriegt en brancheorganisaties doen er aan mee. Onder valse voorwendselen worden jongeren ernstig financieel gedupeerd.

Volgens de onderzoekers misleid het CBR al vele jaren met haar slagingspercentage jonge mensen en is er een ongekend verdienmodel ontwikkeld waar de politiek ooit een einde aan zal moeten maken. Maar ook onderkent het onderzoeksplatform dat dit mogelijk nog vele jaren zal duren.

“Iedereen kan zien dat de overheid onbetrouwbaar is geworden. Daar zal niemand over twijfelen. Tegelijkertijd zijn daarmee de problemen in ons land onbeheersbaar geworden. Dat keert niemand meer om. Ambtenaren die al tientallen jaren doen wat ze willen verander je niet meer. Daar zijn generaties voor nodig. En het kabinet is helaas een voorbeeld geworden voor ambtenaren die alles recht praten wat krom is. Rutte en Kaag zijn exemplarisch voor hoe je fouten weglacht of weghoont… En er lijken geen (geloof)waardige opvolgers klaar te staan. Niemand kan honderdduizend(en) ambtenaren weer fatsoen bijbrengen”.

Toch is er hoop voor jonge mensen volgens het platform.

“Wat wel werkt is dat aankomende generaties zelf de grenzen opzoeken. Dat is geoorloofd, dat is in feite hetzelfde wat organisaties zoals het CBR al vele jaren doen. Jonge mensen zouden een eigen route moeten kiezen; binnen de wet. In het geval van het CBR is dat vooral zelf je examens aanvragen. Door niet langer het praktijkexamen via de rijschool aan te vragen kunnen ze zorgen dat het CBR zich anders moet gaan gedragen. Gewoon twintig of dertig uur rijles en dan het praktijkexamen aanvragen. Dat kan zonder goedkeuring van je rijschool. En dat werkt ongetwijfeld beter als hopen dat de overheid de zaakjes weer op orde krijgt.”

De komende jaren worden jongeren geïnformeerd via www.rijvisie.nl hoe ze betaalbaar het rijbewijs kunnen behalen.

https://rijvisie.nl/?p=1893

GERELATEERD

BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer