Kamps: ‘Mijn grondrechten staan boven de CBR huisregels!’

Vandaag komt de Needse klokkenluider Kamps met een statement. Hij zal zich niet houden aan de eenzijdige en niet onderbouwde sancties die CBR directeur Pechtold hem persoonlijk heeft opgelegd. Dat zou kunnen betekenen dat Kamps zich vrij voelt om het CBR examenterrein of gebouw te betreden als hij dat wenselijk acht. Zolang het CBR geen enkel bewijs aanlevert of een onafhankelijk onderzoek instelt naar zijn journalistieke bevindingen staan zijn grondrechten boven de CBR huisregels, zo meent de journalist/ondernemer.

“Ik heb echt geen boodschap aan wat Alexander Pechtold zegt of schrijft. Het zou wat worden in dit land als potentiële criminelen de gewone man de wet mogen lezen. Ik doe daar niet aan mee. Kijk eens naar wat Greco, onderdeel van de Europese Unie, overduidelijk over deze gecorrumpeerde ex-politicus concludeert. Het mag in Den Haag best de standaard worden als voormalige terroristen of corrupte politici zomaar herbenoemd worden op een probleemdossier… maar ik buig er niet voor ….”

Kamps is uitgesproken en verzet zich al maanden tegen de misleiding en oneerlijke handelspraktijken die het CBR decennia lang heeft ontwikkeld. Dat doet hij onder meer via het onderzoeksplatform Rijlezz. Het CBR verdienmodel, waaraan brancheorganisaties zoals BOVAG en VRB meewerken, kost jonge mensen nu al jarenlang onterecht miljoenen per jaar.

“Ik ben journalist en zeker geen complotdenkter en ik weet, omdat ik deel uitmaak van de branche, dat het CBR een miljoenenzwendel in stand houd, dat Pechtold na de tweede lockdown gelogen heeft over de werkelijke examencapaciteit. Dat het CBR slagingspercentage misleidend is en dus strafbaar. Dat het Openbaar Ministerie daar geen belang in heeft kan ik weinig aan doen. Maar datzelfde CBR en Openbaar Ministerie kunnen van mij niet verwachten dat ik mijn grondrechten laat aantasten’

“Als journalist heb ik mijn werk gedaan en als mens en rijschoolhouder wordt ik bestraft door een club wettelozen die net als de Mocro Maffia eigen huisregels verzint of interpreteert om mij het zwijgen op te leggen. Pechtold en zijn gecorrumpeerde collega Huizing beweren veel, maar bewijzen niets. Andersom doe ik dat wel en daar wringt het in de huidige bestuurscultuur. Als privaatrecht in ons land anno 2022 synoniem staat voor wetteloosheid dan hoor ik dat wel van de rechter.

Gelukkig heb ik ooit samengewerkt met de huidig eindredacteur van VI Vandaag… Jan Hillenius. Dat wordt vast mooie, spraakmakende televisie!

Desnoods stap ik naar de Europese wetgever, maar ik doe aan dit kennelijke Nederlands model niet mee. Ik hoop maar dat het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht wat geleerd heeft van andere affaires. Ze moeten types als Pechtold niet zo maar blind volgen…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer