‘Pechtold stak zelf lont in het kruit’

Het is op 14 september 2021 Alexander Pechtold zelf die met een anoniem, intimiderend én bedreigend telefoontje het spreekwoordelijk ‘lont in het kruit stak’. Hij was het zelf die de publicitaire uitbarsting veroorzaakte door klokkenluider Kamps te bellen. Kamps zat middenin een zakelijk gesprek toen Kamps op zijn privé-mobiel werd gebeld door Pechtold die de nummerherkenning had uitgezet. Wat volgde was een onverkwikkelijk gesprek, waarbij Pechtold Kamps kleineerde, ergerde, intimideerde en uiteindelijk bedreigde.

De CBR directeur wil in alle communicatie daarna doen voorkomen alsof Kamps de huisregels van het CBR heeft overtreden, maar blijkt uit de verklaring van een bij het telefoongesprek aanwezig derde vooral zelf over de schreef te gaan.

“Mijnheer Kamps heeft u niet anders te doen dan mijn medewerkers moeilijke vragen te stellen? Het is al een hele grote stapel…”

“U had twee jaar geleden moeten solliciteren toen de baan vacant was die ik nu heb….”

“Nee, ik heb mij niet verdiept in het dossier…”

“Dit overleeft u niet….”

Een kleine selectie van uitlatingen die Pechtold bijna een half jaar geleden maakt in het telefoongesprek.

Sinds die tijd startte Pechtold een ware hetze en valse beeldvorming; waarbij hij zelfs zijn macht misbruikte door de politie én het Openbaar Ministerie voor zijn karretje te spannen.

Begin december herhaalde Pechtold zijn werkwijze nogmaals op het terrein naast het CBR examenterrein. Hij liep op Kamps af, die stond te wachten op een leerlinge, stuurde zijn beveiligers weg en intimideerde én bedreigde de Needse klokkenluider opnieuw.

Klokkenluider Kamps wilde niet inhoudelijk reageren op dit artikel, maar merkt wel op “Ik vergelijk Pechtold niet voor niets met Francis Underwood uit de Netflix serie House of Cards. Alleen die schopte het met zijn criminele gedrag tot president van Amerika, Pechtold vertrok zelf vroegtijdig uit de politiek na een omkoopschandaal….”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer