‘Brieven van Pechtold aan klokkenluider zijn walgelijk!’

De persoonlijke brieven van CBR directeur Alexander Pechtold zijn onthutsend! De inhoud is een walgelijk voorbeeld van misbruik van de macht. Dat stellen een drietal advocaten die wij in het bezit stelden van de brieven die wij aantroffen in het dossier dat wij in het bezit kregen van journalist/ondernemer Henrie Kamps. Unaniem zijn de advocaten van mening dat de Raad van Toezicht had moeten ingrijpen en anders de verantwoordelijk minister Mark Harbers. Dit zal uiteindelijk leiden tot een aardverschuiving binnen de politiek; weer iemand die vanwege zijn verleden nooit benoemt had moeten worden. Ditmaal degene die Sigrid Kaag telkens in de media steunde.

Enkele reacties van de geraadpleegde advocaten:

‘Alles vanuit de macht; Pechtold zegt in feite ‘U heeft als rijschoolhouder geen enkel recht, wij kunnen dit zonder bewijs én ongestraft met u doen’.’

Pechtold wekt de indruk dat er door Kamps een onveilig gevoel ontstaan is op het examenterrein; terwijl hij juist zelf zonder aanwijsbare reden beveiligers en camera’s heeft laten plaatsen. Nergens blijkt dat Kamps mensen heeft lastig gevallen of aangesproken. En dat zijn aanwezigheid ‘beladen’ werd heeft Pechtold vooral aan zichzelf te danken. Hij kan niet degene die terecht melding maakt van misstanden bij het CBR ‘blamen’. Die tijd is voorbij in ons land…

Pechtold maakt geen onderscheid tussen het werk dat Kamps deed als journalist en zijn werk als rijschoolhouder; terwijl Pechtold zelf meerdere banen heeft. Juist Pechtold zou dat onderscheid wel moeten kunnen maken. Kamps heeft het volste recht om in de ochtenden als journalist zijn werk te doen. En daarbij; Kamps heeft kennelijk maandenlang de dialoog gezocht met de top van het CBR. Pas toen het CBR alles in de doofpot wilde houden is hij gestart met publicaties.

Ik betwijfel of het CBR een rijschool op deze manier kan uitschrijven, terwijl men vind dat een enkele rijinstructeur over de schreef is gegaan. Stel je voor wat dat voor een rijschool met 25 lesauto’s zou betekenen. Dat is echt niet proportioneel! Kamps is het recht ontnomen om desnoods een zzp-er in te huren. En nog kwalijker; het CBR heeft na de uitschrijving de leerlingen van de rijschool voorgesteld snel een andere rijschool te zoeken…

Door de veelheid aan nietszeggende, niet onderbouwde beweringen probeert Pechtold al een schot voor de boeg te nemen om de rechterlijke macht op een dwaalspoor te zetten; walgelijk!

Pechtold wekt de indruk dat Kamps alles en iedereen als rij-instructeur bevraagd, terwijl Kamps juist alles onder zijn privé mailadres doet en bij brieven het logo van zijn journalistiek onderzoeksplatform gebruikt; bewust niet het mailadres én het logo van zijn rijschool. Dat is onhoudbaar in de rechtszaal. Zelfs het Whatsapp verkeer doet hij vanuit Rijlezz en dat is niet zijn rijschool. Dat weet het CBR, want hij staat daar als sinds 14 april ingeschreven onder Rijbewijzz en met een uniek mailadres. Dat mailadres gebruikt het CBR zelfs om de rijschool te informeren…. maar niet in deze kwestie. Dat is erg vreemd!

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer