Onderzoeksplatform Rijlezz roept grote eendagsopleiders op om procedures op te starten tegen CBR!

Via het onderzoeksplatform doen de onderzoekers van Rijlezz een opmerkelijke oproep aan Turbo Theorie, NU Theorie en anderen; stap naar de rechter. In januari won NU Theorie al een Kort Geding tegen het CBR en nu het tij bij de rechter lijkt te keren zouden grote eendagsopleiders de krachten moeten bundelen en naar de rechter moeten stappen om op te treden tegen de Rijbewijstips die het CBR publiceert via cbr.nl én promoot op haar examenlocaties.


Het CBR adviseert via haar website en in de wachtruimte bij de examenlocaties jongeren massaal op om het theorie-examen via mijncbr.nl te reserveren, omdat dit goedkoper zou zijn. Volgens onderzoekers is de overheid niet toegestaan om op deze wijze het publiek massaal te misleiden. Volgens de onderzoekers zouden marktpartijen als NUTheorie.nl, TurboTheorie.nl en anderen zich moeten verweren tegen deze ongeoorloofde overheidsbemoeienis.

In januari werd NUTheorie.nl in Kort Geding al in het gelijk gesteld door de rechter. Toen ging het om een verbod op het maken van foto- of video opnames op het examenterrein bij het CBR. Iets dat traditionele rijscholen al vele jaren is toegestaan. Uit al onze onderzoeksresultaten is duidelijk dat opleiders die binnen de lijntjes kleuren van het CBR met alle egards worden behandeld, maar vernieuwende opleiders wordt het leven zuur gemaakt.

Ons onderzoeksplatform heeft al vaker melding gemaakt van ongeoorloofde overheidsbemoeienis en dit lijkt er overduidelijk ook een te zijn. Zeker omdat het CBR bij het rechtstreeks aanvragen van het Praktijkexamen een actief ontmoedigingsbeleid voert.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer