CBR reageerde bewust te laat op bezwaarschrift Rijbewijzz!

Exact zes weken nadat Alexander Pechtold op 7 december rijschool Rijbewijzz uitschrijft stuurt hij op 18 januari 2022 zelf een aangetekend schrijven waarin hij de rijschool meedeelt dat het ingediende bezwaar niet ontvankelijk is. Pechtold meld daarin dat het straffen en sanctioneren volgens de wet niet aangevochten kan worden. Het is niet nodig om leerlingen of andere betrokkenen te horen. Daarmee bevestigt de fel bekritiseerde CBR directeur zijn ‘dictatuur’. Het CBR kan straffeloos straffen!

Het wordt steeds duidelijker dat het Openbaar Ministerie onder een slecht gesternte de strafzaak tegen de Needse klokkenluider zal moeten beslechten. De Officier van Justitie is mogelijk door CBR directeur Pechtold ‘voor het karretje gespannen’ zijn persoonlijke bedreigingen én intimidaties aan de journalist kracht bij te zetten. Zeker als de aangifte vanwege ‘een poging tot zware mishandeling’ niet wordt doorgezet zal het OM zich moeten beraden of er geen sprake is van misbruik van het ambt door voormalige politiek kopstuk Alexander Pechtold.

“Het kan zomaar een langjarige kwestie worden door de vastberadenheid en beroepsmogelijkheden van of voor Kamps. De vraag is nadrukkelijk of de overheid een rijschool of een instructeur zomaar eenzijdig kan uitschrijven. Het is een tweepartijen contract, waarin weliswaar weinig woorden worden besteed aan de plichten voor het CBR, maar dat laat onverlet dat ingeschrevenen op basis van de wet wel rechten heeft.”

Zoals eerder op ons blog werd gepubliceerd wachtte CBR directeur Pechtold exact zes weken met de afwijzing van het bezwaarschrift dat Kamps bij het CBR had ingediend. Volgens juristen is het zaak dat de rechter duidelijkheid brengt of een dermate zware sanctie gerechtvaardigd was én of het CBR gezien de veroorzaakte schade niet sneller had moeten reageren met de beantwoording van het bezwaarschrift.

“Kamps is daarmee de mogelijkheid ontnomen om bezwaar te maken bij de Rechtbank… en nog veel kwalijker: het heeft er alle schijn van dat Pechtold bewust op dag nauwkeurig heeft gewacht om te voorkomen dat Kamps een beroepsprocedure zou starten bij de Rechtbank”

In januari verloor het CBR al een Kort Geding dat aangespannen was door de grootste eendagsopleider van Nederland, NU Theorie, omdat er geen gegronde reden was om per direct een zware straf uit delen.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer