Kamps eist €250.000 schadevergoeding van CBR

Zoals eerder gepubliceerd via dit blog gaat de Needse klokkenluider Henrie Kamps niet alleen op zoek naar gerechtigheid, maar eist hij met zijn rijschool Rijbewijzz een schadevergoeding van €250.000 van het CBR. Daarover heeft Kamps zowel de CBR directie als de voorzitter van de Raad van Toezicht op 14 december via de mail en post geïnformeerd.

“Even los van de vraag of het CBR een juiste procedure heeft gevolgd toen de heer Pechtold de heer Kamps op 7 december schriftelijk informeerde over de definitieve uitschrijving van zijn rijschool Rijbewijzz constateren wij dat alle communicatie vanuit het CBR gericht is aan het onderzoeksplatform Rijlezz; en dat is het onderzoeksproject dat hij als journalist na de zomer van 2021 is gestart. Een journalistiek medium.”

De pijlen lijken de afgelopen weken meer en meer gericht te worden op de voorzitter van de Raad van Toezicht; de vorig jaar benoemde professor Erwin Muller.

“Vergelijk het met de voetbalclub Ajax. Boven de directie zit ons land altijd een Raad van Toezicht of Raad van Commissarissen; zij zijn de bazen van de directie. Dus professor Muller kan kritische vragen stellen aan de directie. Het is ons niet bekend of hij dat wel of niet heeft gedaan nadat hij in december geïnformeerd werd door Kamps.” aldus de woordvoerder van Kamps.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer