‘Officier van Justitie wacht hele kluif’

In reactie op het interview dat wij gisteren publiceerden met klokkenluider Henrie Kamps geeft een van zijn juridisch adviseurs vandaag een schriftelijke reactie. Het is duidelijk dat ‘kamp’ Kamps zat te wachten op een inhoudelijke behandeling van de aanklacht die thans voorligt; ‘Lokaal vredebreuk door vertoeven’. Volgens de juristen zal het Openbaar Ministerie moeten aantonen dat Kamps in overtreding was. En wordt deze kwestie veel groter dan het OM zich realiseert.

“We moeten nu eenmaal met zijn allen constateren dat een organisatie als het CBR wel heel makkelijk wordt geloofd en dat er zelfs bij Justitie geen behoefte is om zich wat meer te verdiepen in een kwestie als deze. Kamps heeft op 13 december bij de politie Berkelland officieel melding gedaan van ambtsmisbruik door Pechtold en een lokale examinator en daarna is er mogelijk een valse aangifte gedaan door het CBR. Dat ligt ook netjes schriftelijk vast. In het bijzijn van zijn advocate heeft Kamps daarvan nogmaals melding gemaakt tijdens het verhoor op het politiebureau in Enschede. En is dat toegevoegd aan het procesverbaal.

Kamps is journalist én ondernemer; hij schrijft ’s morgens voor diverse blogs en doet onderzoek binnen de rijschoolbranche; ’s middags geeft hij rijles via zijn rijschool Rijbewijzz.

Vooral zijn publicaties binnen het onderzoeksplatform rijlezz.nl en dit blog zijn een doorn in het oog voor het CBR en dat verklaart de persoonlijke betrokkenheid van CBR directeur Alexander Pechtold. Kamps beschuldigde Pechtold meermaals van misleiding en oneerlijke handelspraktijken en in een latere fase van intimidatie, stalking én meermaals doodsbedreigingen. Maar daar lijkt het OM niet in geïnteresseerd….

Kamps staat bij het CBR in Enschede bekend als een kundige rij-instructeur; is in de vijf jaar dat hij met zijn leerlingen bij het CBR in Enschede examens afneemt altijd als plezierig beschouwt volgens de lokale CBR kringcoördinator. Kamps ging vrijwel als enige rij-instructeur nooit mee tijdens praktijkexamens, omdat hij vertrouwde op de objectiviteit van de examinatoren. Hij zat altijd met zijn Airpods naast de koffieautomaat of op een campingstoel in het uiterste hoekje van het examenterrein. Niemand tot last!

Hij heeft daarnaast, onder andere op zijn privé-adres, als onderzoeksjournalist gesprekken gevoerd met managers van het CBR en kreeg zelfs schriftelijke bevestiging op door hem geconstateerde onrechtmatigheden binnen het reserveringsplatform TOP en de afdeling Planning. Daaruit werd meer en meer duidelijk dat er een ongekend verdienmodel door het CBR was ontwikkeld én dat de overheid ongeoorloofde invloed heeft op de markt. Daarbij wordt volgens Kamps structureel in strijd gehandeld met de wetgeving.

Nadat Pechtold geïnformeerd werd, in september 2021, werd een ongekende hetze gestart tegen Kamps en moest hij persé geweerd worden bij het CBR in Enschede; hij hoorde én zag teveel. Pechtold belde Kamps in september anoniem en bedreigde hem: “jij overleeft dit niet!’

Daarna startte Pechtold valse beeldvorming door maandenlang beveiligers op te stellen bij het CBR, lokten deze beveiligers en enkele examinatoren meerdere incidenten uit en werd ‘rijlezz’ geïnformeerd dat het geschorst was voor 3 maanden en daarna zelfs per direct én definitief. De rijschool van Kamps heet echter Rijbewijzz en staat als zodanig al jarenlang ingeschreven bij het CBR.

De Officier van Justitie en de rechtbank lijken nu de vuile was op te moeten knappen voor het CBR. Kamps ‘ondergaat’ alles om er als journalist over te publiceren en verslag te doen. Vooral omdat de handelswijze van het CBR symptomatisch lijkt voor de huidige bestuurscultuur. Waarbij de burger of individuen ‘kapot’ worden gemaakt of op kosten worden gejaagd in een ongelijke strijd tegen de macht.

Kamps stelt zich op het standpunt dat hij zich niet laat vertegenwoordiger door een advocaat, tenzij de Staat deze kosten betaald.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer