Nieuwe publieksinformatie portal start op 1 april

In de aanloop naar 1 april lijken de initiatieven om jongeren te bewegen een andere manier van rijopleiding te kiezen per week te groeien. Het gaat om de gunst van de toekomstige bestuurders. De pijlen lijken gericht op enorme veranderingen na 2025. Dan moet je tijdig starten met publieksinformatie… zo lijkt het credo.

[rijvisie] is de naam van een meerjarige informatiecampagne voor jongeren… en hun ouders!

Het laat zich raden. Achter de schermen van dit nieuwste initiatief klinkt de naam van journalist/ondernemer Henrie Kamps.

Wij belden hem om meer informatie:

| Leuke naam !

Ja, het was de naam van de rijschool die ik ooit min of meer noodgedwongen heb overgenomen. Ik vond die naam destijds voor een rijschool te belerend; alsof je richting jongeren een visie wilt verkondigen in een traditionele rijopleiding; dat sloeg nergens op. En ik wilde voor de toekomst een wat meer trendy naam; vandaar al die namen dit eindigen op dubbel z; rijbewijzz, toetzz, rijlezz, examenlezz, uberlezz en ga zo maar door. Klaar voor de toekomst.

| Maar toch die naam maar weer uit de kast gehaald?

Nou was het maar zo simpel. Ik heb destijds afscheid genomen van die domeinnaam omdat ik er slechte herinneringen aan had. Maar in gesprekken met founding partners kwam toch deze naam op tafel, omdat we richting jongeren en vooral hun ouders een visie willen overbrengen; trap niet in de fuik die het CBR door de jaren heeft opgetuigd. Dus we moesten die naam terugkopen van een handelaar. Maar we denken dat het zich loont!

| Gaat u de burger opzetten tegen de overheid. Uw vijand?

Het CBR is niet mijn vijand. Het is een overheidsinstantie, zelfstandig bestuursorgaan, die al vele jaren lang misbruik maakt van de macht. Het is geen geheim dat ik het een grote schande vind dat een slechterik als Pechtold daar leiding aan is gaan geven. Ik zie wel paralellen met de benoeming van een voormalig terroriste binnen de VVD, Sigrid Kaag of de nieuwe minister van I&W. Je hebt geen VOG nodig in Nederland als je in Den Haag of Rijkswijk werkt bij de overheid….. Het maakt bij de overheid niet uit wat je voor je laatste benoeming fout hebt gedaan. Ze hebben daar geen zelfreflectie formulier zoals kandidaten die bij het CBR wel moeten invullen als ze op een praktijkexamen komen.

En ik heb ondervonden dat Pechtold zonder twijfel volgers heeft gekregen binnen het CBR; zelfs mensen uit mijn oude leefomgeving. Dat is het trieste, maar als we dan toch in termen als ‘vijand’ praten; het komt in alle oorlogen voor dat er ‘volgers’ zijn van machtswellustelingen. Dat zal zelfs Maxima, hoe geliefd zij ook is, moeten erkennen.

| Zegt u nu dat het CBR geen vijand is ?

Exact. Er moet een overheidsorgaan zijn die de rijopleiding toets aan de Wet, maar dat is wat anders dan wat het CBR al tientallen jaren doet. Dat geeft leiding aan een ongekend verdienmodel. Daarbij heeft het de rijschoolwereld onder dwang meegesleurd. En de consument is de dupe; €2750 voor een gemiddelde rijopleiding zegt het CBR in de media.

Daar gaat wij de consument richting 2025 over informeren.

| Even terug naar [rijvisie]. Wat wordt de booschap?

‘Kies voor een onafhankelijke rijopleider’.

En daarmee bedoelen we een rijopleider die niet meewerkt aan de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Waar je straks voor €1.000 of iets meer kunt leren rijden volgens de wettelijke criteria of nog liever; volgens (nieuwe) Europese wetgeving:

  • geen medewerking aan het publiceren van het misleidende CBR slagingspercentage
  • keuzevrijheid om rechtstreeks examen aan te vragen bij het CBR
  • gelijke behandeling van rechtstreekse examenreserveringen
  • geen RIS opleiding zolang deze gekoppeld is aan het CBR
  • camera-registratie van examenritten
  • onafhankelijke klachtenbeoordeling

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views Opleiding

Verzet tegen CBR invloed groeit gestaag!

Steeds meer rijscholen in de Randstad overwegen zich uit te laten schrijven bij het CBR als deze de plannen voor een zogenaamde ‘prestatieladder’ doorzet. Het CBR willen rijscholen die een laag slagingspercentage hebben straffen door ze langer te laten wachten op examencapaciteit. Rijscholen zijn niet verplicht om ingeschreven te staan bij het CBR; dat doen […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Opleiding

Het grootste probleem bij de oplopende wachttijden is het CBR zelf….

Alexander Pechtold en zijn favoriete ‘nieuwste ontdekking’ Elise Verheij zijn sinds deze week te zien en te horen in een volgende poging om de politiek en buitenwereld te manipuleren, misleiden en vooral de schuld van de oplopende wachttijden bij het CBR bij anderen neer te leggen. Pechtold in beeld en de stem van de Enschedese […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Opleiding

EXABIZZ; volgende succesvolle start-up bij UT?

Booking.com, ThuisBezorgd.nl en andere start-ups hadden hun oorsprong op en rond de Universiteit van Twente. En als het aan de investeringsgroep achter de Needse klokkenluider/ondernemer Henrie Kamps ligt gaat dat ook gelden voor EXABIZZ. Het bedrijf gaat jonge mensen helpen bij flinke besparingen op hun theorie- en rijopleiding. De proeftuin wordt; jawel Twente. “Je moet […]

lees meer