Advocaat: ‘Uit alle verklaringen blijkt dat lokale CBR-ers hun macht hebben misbruikt’

Uit alle verklaringen van leerlingen van de Needse klokkenluider Henrie Kamps blijkt dat deze geen beveiligers heeft beledigd of uitgescholden. De lesauto van Rijlezz werd door ‘beveiligers’ van het CBR tot zelfs buiten het CBR terrein bewust ‘opgezocht’. Het blijkt zelfs dat er meerdere keren ongewenste video-opnames werden gemaakt van bestuurders van de lesauto. Kamps meldde dat bij de lokale examenmanager.

“We nemen dit mee in de onderzoeken die zullen volgen. Eigenlijk strookt niets in dit dossier met datgene dat Alexander Pechtold op 7 december verklaard, en persoonlijk ondertekend, in de uitschrijvingsbrief aan Kamps” zegt de raadsman van de Needse klokkenluider.

“Het is bijzonder kwalijk hoe Kamps door Pechtold en 5 medewerkers van het CBR in Enschede in een kwaad daglicht is gesteld. Dat is machtsmisbruik en moet strafrechtelijk vervolgd worden. Dat kan zelfs leiden tot een gevangenis straf van maximaal twee jaar!”

De jurist geeft aan te denken dat Pechtold op een later moment de schuld zal neerleggen bij zijn lokale medewerkers. “Je ziet aan alles dat hij zorgt dat anderen straks de strafrechtelijke gevolgen zullen moeten dragen. Wij verwachten dat hij snel zijn biezen zal pakken als de onderzoeken straks beginnen!”

[tekst loopt door onder quote]

Wetboek van Strafrecht: Artikel 365: De ambtenaar die door misbruik van gezag iemand dwingt iets te doen, niet te doen of te dulden, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

Kamps heeft inmiddels de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat geïnformeerd en bereid zich voor op een jarenlange strijd om CBR-ers veroordeeld te krijgen. Tot nog toe zwijgt Justitie, maar volgens de raadslieden kan dat snel veranderen.

“Laat het maar een voorbeeld worden voor alle ambtenaren in ons land dat het afgelopen moet zijn met een onbetrouwbare overheid. Dat de gedragingen binnen het CBR in feite dezelfde zijn als bij de Kindertoeslag-affaire en andere. Gewoon op basis van de ambtelijke macht bedriegen, bedreigen, bestraffen past niet bij de eed die ambtenaren doen” schrijft Kamps in een verklaring.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer