‘Ongelijkheid bij verdeling examens rijbewijs B’

Het is al langere tijd een van de zorgwekkende conclusies uit een recent onderzoek; het CBR platform TOP is een grote puinhoop. Dat is geen nieuw gegeven, want in 2018 leidde dit ict platform al tot veel vragen én kritiek vanuit de Tweede Kamer.

“Vorige week ontvangt een kandidaat die rechtstreeks een praktijkexamen voor het B rijbewijs aanvraagt een oproepkaart van het CBR voor 8 maart. Op vrijdag ontvangt een andere aanvrager voor dezelfde CBR locatie een oproepkaart voor 10 mei. Dat kan toch niet? Binnen twee dagen een wachttijd die met 8 weken is opgelopen?”

In de wet ligt het gelijkheidsbeginsel verankerd. Die luidt als volgt:

Wij moeten gelijke gevallen op een gelijke manier behandelen. U kunt een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel als wij andere personen in dezelfde omstandigheden gunstiger hebben behandeld dan u.

Grondwet

“Het wordt hoogste tijd dat er een onafhankelijk onderzoek volgt naar de wijze waarop het CBR aanvragen niet gelijk behandeld.In 2019 en werd al duidelijk dat het CBR grote eendaagse theorieopleiders bevoordeelde. En begin 2021 gebleken dat vele tienduizenden examenplekken bezet werden gehouden met machtigingen van mensen die, soms tot bijna één jaar, al in het bezit waren van het rijbewijs. Daarmee bevoordeel je mensen die kiezen voor het machtigen van een (bepaalde) rijschool, terwijl de wet ‘een ieder’ de mogelijkheid bied om zonder tussenkomst van een rijopleider een examen aan te vragen. Dat strookt niet met het gelijkheidsbeginsel”. zegt een woordvoerder.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer