Boek over Pechtold’s machtsmisbruik

Met hulp van een schrijverscollectief brengt de Needse onderzoekjournalist Henrie Kamps later dit jaar een boek uit waarin de rol van Alexander Pechtold wordt beschreven die hij in de samenleving heeft dankzij de politiek. Het boek heeft vooral als doel om politici en anderen te beschrijven hoe iemand dankzij politieke vrienden misbruik kan maken van verkregen machtspositie.

Het schrijverscollectief gaat voor de zomermaanden mensen uit alle geledingen van de maatschappij interviewen om een goed beeld te krijgen van de handelswijze van Pechtold en hoe hij ondanks de verdenkingen van een omkoopschandaal fors betaalde overheidsbanen toegespeeld kreeg.

“In gesprekken met mensen die kennis hebben gemaakt met Pechtold’s werkwijze zien we een patroon dat grote gelijkenissen vertoont met Francis Underwood in de succesvolle Netflix serie “House of Cards”. Probleem is dat vrijwel iedereen te bang is om zich uit te spreken. Met dit boek willen we de politiek bewust maken dat je terughoudender moet zijn met politieke benoemingen. Zeker als iemand zelf vroegtijdig afscheid neemt van de politiek om een omkoping- ,corruptie- of ander schandaal te ontlopen”

Wij vragen mensen om hun persoonlijke ervaringen met ons te delen via redactie@hetschrijverscollectief.nl *

* Alle reacties zullen strikt vertrouwelijk worden behandeld.

GERELATEERD

Branche CBR CBRClaim Leden Meer dan 10.000 views Uit het land

Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Uit het land

Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia. Kamps noemt […]

lees meer
CBR Meest gelezen Uit het land

Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, […]

lees meer