Minister is vanaf nu op de hoogte over misleiding en oneerlijke handelspraktijken door het CBR!

Hij heeft er naar eigen zeggen maanden op moeten wachten, maar nu ruim een week nadat de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat is aangetreden heeft hij zijn eerder belofte waargemaakt. De Needse journalist/ondernemer Henrie Kamps heeft minister Mark Harbers persoonlijk geïnformeerd over zijn journalistieke bevindingen rond het CBR én de rijschoolwereld.

“Natuurlijk blijft het afwachten of de minister dit oppakt, maar omdat hij persoonlijk én per aangetekend schrijven op de hoogte is gesteld kan er in de toekomst nooit geen twijfel bestaan óf Mark Harbers op de hoogte had kunnen zijn. We zien bij eerdere affaires altijd de discussie ontstaan of een minister op de hoogte was… die twijfel zal er na vandaag in de CBR kwestie nooit zijn”

Kamps zegt dat hij weinig verwacht van de zijde van het ministerie, omdat hij denkt dat het ministerie (te) vaak zelfs meewerkt aan het door de jaren heen opgetuigde verdienmodel en de misleiding.

“Maar voor Mark Harbers is dit het moment om zijn ambtenaren op zijn minst ‘op scherp’ te zetten. Zo aan het begin van zijn ambtsperiode kan hij zorgen dat de aantijgingen richting het CBR en haar directeur Pechtold serieus worden genomen. Als hij die kans laten varen… dat weet je al direct dat de kans op een veranderde bestuurscultuur gering is…. En als Pechtold van de minister wel anderen met de dood mag bedreigen, dan is dat veelzeggend voor het nieuwe kabinet.”

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer