Kijken en zwijgen…?

Gisteravond toonde het Openbaar Ministerie beelden waarop zichtbaar in beeld een mogelijke getuige staat van het dodelijke incident vorige zomer op Mallorca. Het gebeurt niet vaak dat Justitie op deze manier iemand op de landelijke televisie in beeld brengt… omdat ze de persoon in kwestie als getuige nodig hebben.

Gelukkig is het incident op 1 december, op het examenterrein van het CBR, er geen met een dodelijke afloop. Maar dat had het volgens het CBR wel kunnen zijn. Henrie Kamps, journalist/ondernemer, heeft volgens CBR directeur Alexander Pechtold ‘ingereden’ op een beveiliger.

In een angstcultuur, zoals bij het CBR, wordt van je verlangt dat jij wegkijkt en zwijgt. Zoals rijscholen die daar, in de beleving van het CBR, toe gedwongen kunnen worden op basis het CBR huisreglement. Een eigen bedenksel dat moet zorgen dat ten allen tijde de CBR doofpot gesloten blijft. Een ‘Taliban’ document… dat dynamisch is. Je past het in de achtergrond aan als dat nodig is om critici de mond te snoeren.

Het probleem voor het CBR is dat dit niet geldt voor een journalist. En de Needse Kamps is al decennia lang journalist; hij produceerde honderden, misschien wel duizenden programma’s.

Je moet dan, zoals de directie van het CBR of zoals de Mallorca-dader dat nu nog doet, maar hopen is dat een enkeling blijft zwijgen… de andere kant op kijkt.

In de kwestie Mallorca is Justitie nog op zoek en in de kwestie CBR Enschede hebben ze hem al gevonden.

De Enschedese examinator Rudi de Jong! Hij is door velen herkend en daar is onze redactie over geïnformeerd, maar hij zwijgt in alle toonaarden óf getuigt valselijk. De ‘eer’ is aan het Openbaar Ministerie om hem te verhoren! Ze hoeven hem in ieder geval niet te zoeken…. dat scheelt nogal.

  • Heeft hij Kamps zien ‘inrijden’ op een beveiliger ?
  • Kon hij zien of er een leerling achter het stuur zat of was het iemand die al een rijbewijs heeft ?
  • Wie heeft gas gegeven? En hoe moet Kamps dat doen als een gaspedaal volgens het CBR niet is toegestaan ?
  • Heeft er überhaupt iemand gas gegeven en is dat ook niet nodig om ‘stapvoets’ het examenterrein te verlaten ?
  • Kun je met een moderne dieselauto niet stapvoets rijden zonder gas te geven?
Fragment brief Alexander Pechtold; waarin Kamps het zwijgen wordt opgelegd.
Beelden waarop de snelheid te zien is waarmee de lesauto op 1 december ‘inreed’ op een CBR beveiliger..

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer