The Voice of CBR ….

Het beheerst de media; het geëxplodeerde schandaal rondom de ongewenste relaties en intimidaties bij The Voice of Holland. Dat iedereen daar nog verbaasd over is vind ik wel het meest schokkende. Het is van alle tijden dat er gewenste en ongewenste relaties ontstaan waar (samen)gewerkt wordt. Ik ken de Gooise matras, maar weet ook dat in de jaren ’60 bij dé Bank in Haaksbergen medewerksters op de vergadertafel moest dansen onder het oog van notabelen….

Wat mij dan wel weer verbaasd is dat anno 2022 veel werkgevers en organisaties nog steeds geen gedragsregels hebben of handhaven. Dat was ook de voorbije jaren mijn grootste kritiek op het CBR. Althans tot mijn ontdekkingen dit voorjaar in het misleidende verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld. De miljoenenzwendel. Dat werd toen mijn grootste ergernis.

Dat je als exameninstituut iedere kandidaat onder een vergrootglas legt, maar zelf op geen enkele wijze de integriteit bewaakt. Dat is pas verwerpelijk.

Als je dan hoort dat alleen al op de locatie Enschede in de voorbije jaren een viertal ‘ongewenste’ relaties zijn ontstaan tussen examinatoren en rijinstructrices…. En als je dan hoort hoe dat bij dit overheidsorgaan gebagatelliseerd wordt. Hoe kan Nederland dan verbaasd zijn over The Voice?

Ik stond aan de zijlijn, was al gescheiden, toen ik zag hoe een CBR examinator gratis diensten aannam en in ruil daarvoor een rij-instructrice een baantje als examinatrice bezorgde. ‘Ongewenst’? Dat denk ik niet; ik denk dat het gebeurde zonder dat beiden zich beseften dat het niet integer was. Dat krijg je als er een ‘machtsverhouding’ is en bij gebrek aan een integriteitsprotocol.

Een organisatie als het CBR moet voorkomen dat ‘voor wat hoort wat’ überhaupt een voedingsbodem kan worden voor relaties op de werkvloer. Zeker als het om examinatoren gaat en hun klanten; rijscholen.

Ik heb beide betrokkenen, ondanks dat zij toen al mijn ex was, altijd gezegd dat je bij integriteit vooral te maken hebt met wat de buitenwereld er van denkt, vindt óf ondervindt. Maar ook het CBR denkt dat integriteit een fenomeen is waar je aan af kunt meten wat je als organisatie er zelf van vind…. Dat klopt niet.

Ik merkte al snel dat niemand binnen het CBR bekend is met wat integriteit omhelst. En misschien is dat ook wel niet verwijtbaar als je hoogste baas Alexander Pechtold heet….

Toen ik geen gehoor vond bij twee opvolgende examenmanagers, over mijn verbazing dat binnen het CBR ‘alles’ kan, en ik in een spagaat belandde nadat een van de betrokkenen zelfs razendsnel promotie maakte en eerste aanspreekpunt werd voor de rijscholen [kringcoördinatrice red.] kreeg ik er vanuit de rijschoolwereld steeds meer vragen over.

Of mijn kritiek op het CBR voortkwam vanwege ongenoegens over mijn ex. Om op die toenemende vragen te reageren publiceerde ik als journalist een artikel “Jaloerse ex?“.

En dát was juist héél erg ongewenst; CBR vrienden van betrokkenen waren furieus. De hoogste baas van de Divisie Rijvaardigheid voorop! Een ex-agent… dus aan hem wel besteedt om een valse beschuldiging te ensceneren. Mijn dashcam zou hebben aangestaan op 8 november. Aantoonbaar niet waar, maar dat maakt niet uit bij het gecorrumpeerde CBR.

Het artikel was de eerste aanleiding om vanuit het CBR maatregelen te nemen; schrijven over CBR-ers is niet toegestaan voor rijscholen. Verboden en wordt direct gesanctioneerd; je hebt geen recht op een beroepsprocedure. De straf wordt onmiddellijk uitgevoerd. Beetje zoals bij de Taliban.

Het artikel, en andere publicaties, werd door Alexander Pechold zelfs benoemt in zijn brief waarin ik definitief werd geschorst en de politie bevraagt mij er naar…

Op zich is dat al vreemd, maar nog kwalijker is dat ik schreef als journalist!

Toen het CBR duidelijk werd dat er in Nederland ook (grond)wetten zijn, zoals Vrijheid van meningsuiting en Persvrijheid, verzon men er nog een ‘poging tot zware mishandeling’…. bij. Maar ook die dreigt nu te mislukken omdat dit keer de dashcam juist wel aanstond.

Daarmee diskwalificeert het CBR zich als ‘betrouwbare overheid’

Kijk dat is er mis in ons land… dat is er mis bij Talpa, ITV en RTL. In de kern van het probleem laat je alles op zijn beloop, maar uiteindelijk stroomt de doofpot over en is de schade immens.

Of zoals bij het CBR; je legt ‘sprekers’ het zwijgen op, je beschadigd ze, creëert valse beeldvorming en het aller kwalijkste… je probeert ze een strafrechtelijke procedure aan te smeren. Dat laatste is zelf strafbaar; ook voor ambtenaren!

En geloof mij in de kwestie met het CBR duurt het geen tien jaar tot het instituut definitief verzuipt in de eigen doofpot!

GERELATEERD

BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer