Dashcam én RING deurbel bedreigend voor overheid

Als de voorbije weken, maanden één ding duidelijk is geworden is dat een flink deel van onze overheidsdienaars paranoide zijn geworden door veiligheidsmaatregelen die de burger treft om zichzelf te beschermen. Bij het CBR gaat men héél erg ver om het gebruik van de dashcam te verbieden, te frustreren. Bij de politie, zo blijkt, wordt de RING deurbel gezien als een groot gevaar… voor de dienders zelf.

Het CBR slaat keihard toe als er maar een vermoeden bestaat dat een rijschool een examenrit of een gesprek op het examenterrein registreert. Zelfs als dat niet het geval is dan is het vermoeden al voldoende om een rijschool uit te schrijven; de zwaarste maatregel die het overheidsorgaan mag nemen.

De politie vermijd bij het naderen van een burger opzichtig de voordeurbel. Juist dat stukke persoonlijke veiligheid wordt gefrustreerd door deze overheidsdienst. Deze week bevestigde mij een hoofdagent van politie dat hij het bewust mijden van een RING deurbel heel vanzelfsprekend vond.

Als mijn onderzoek in de rijschoolwereld een ding duidelijk heeft gemaakt is het dat de gewone burger nog beter moet nadenken over het registreren in en rond de auto én woning. Want in de strijd tegen een onbetrouwbare overheid kun je de eigen opnames wel eens keihard nodig hebben….

Zijn we echt nog wel een ‘gaaf’ land?

Is dit anno 2022 de gangbare manier van de politie om aan te bellen bij onschuldige burgers?

GERELATEERD

Branche CBR CBRClaim Leden Meer dan 10.000 views Uit het land

Landelijk protestdag rijscholen op 17 september bij CBR Enschede!

Het is nog ver weg, maar er zijn plannen om op zaterdag 17 september 2022 een landelijke protestdag te organiseren bij het CBR Examencentrum in Enschede. Het initiatief komt van een grote groep rijscholen uit het land. Het is op die dag exact 1 jaar geleden dat CBR directeur Alexander Pechtold de Needse klokkenluider Henrie […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Uit het land

Eindredacteur 1Vandaag reageert geïrriteerd op kritische column!

“Een lachwekkend statement’ zo beschrijft de (adjunct)hoofdredacteur Jeroen Illy van 1Vandaag de column die wij gisteren publiceerden op ons platform. Zo valt te lezen in de mailreactie die de columnist vandaag met de redactie deelt. Onze vaste columnist was gisteren kritisch over traditionele media en noemt daarbij als voorbeelden 1Vandaag en Dagblad Tubantia. Kamps noemt […]

lees meer
CBR Meest gelezen Uit het land

Advocaat Kamps “Wij gaan de politie aansprakelijk stellen voor het hartinfarct van Henrie Kamps”

In sneltrein tempo volgen de ontwikkelingen rond de zware mishandeling van journalist Henrie Kamps zich gisteren en vandaag op. Nu ontvangen wij een persverklaring van de advocaten van de op 8 maar 2022 zwaar mishandelde journalist Henrie Kamps. Kamps werd bij het examenterrein van het CBR door de eigenaar van de grootste rijschool in Enschede, […]

lees meer