‘Demonteren van gaspedaal tijdens examen is strafbaar!’

Het is een van de artikelen waar het CBR zeer ontstemd over is. Meerdere keren sprak de Needse klokkenluider/journalist Henrie Kamps er over met CBR-ers. Hij schreef er op 9 november 2021 nog een artikel over op dit blog. Kamps zegt dat het binnen de verwachting valt dat er een gesprek komt met de nabestaanden van de in 2018 om het leven gekomen rij-instructeur ‘Henk’. Het CBR verbied het gebruik van een gaspedaal op de bijrijderspositie en laat haar medewerkers de remkabel zelf demonteren.

Navraag bij letselschadeadvocaten en verzekeringsmaatschappijen toont aan dat dit handelen verwijtbaar of zelfs strafbaar is. De rijschool moet zowel tijdens de rijles als tijdens het rijexamen de wet volgen en alles in het werk stellen om de bestuurder, welke nog niet in het bezit van een rijbewijs, in juridische zin te beschermen. De rijschool is ten allen tijde juridisch verantwoordelijk; dus ook tijdens het praktijkexamen.

“Op 8 november hoor je de Enschedese examinator Bernd Ouwersloot op de dashcam zeggen ‘Niet alle examinatoren zijn getraind op het gebruik van een gaspedaal.’

Mijn leerlinge Hanne sprak in de lesauto zelfs haar verontwaardiging uit over de opmerking. Ze beschrijft het voorval ook in een mail waarin ze de valselijke verklaring van de CBR examinator weerspreekt”

[tekst gaat door onder afbeelding]

mailreactie leerling Rijlezz

Kamps weet niet of er naast het dodelijk ongeval in 2018 nog soortgelijke ongevallen zijn geweest. Daarover gaan we vragen stellen aan de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. “Ik denk het wel, maar ben er inmiddels van overtuigd dat het CBR ze zal verzwijgen. In 2019 vertelde mij een Doetinchemse CBR-examinatrice dat ze die dag ‘haar ergste nachtmerrie had beleefd; de lesauto waarin zijn een prakijktexamen afnam sloeg af op de spoorwegovergang en omdat ze geen gaspedaal had kon ze de auto niet meer in beweging zetten’.

Kamps verwacht niet dat rijscholen zelf maatregelen nemen ter voorkoming van verder onheil. “Die denken, net als hun brancheorganisaties echt niet na over de gevolgen voor hun leerlingen en families. Ze volgen blindelings de prietpratpraatjes van het CBR… tot ze een mailtje krijgen van het CBR een ongeval echt niet te wijten was aan het optreden van de examinator.

Als zo’n voorzitter van zo’n brancheclubje niet verder komt dan onderstaande reactie, dan weet je wel dat men in de rijschoolwereld volstrekt geen besef heeft van de waarde van een tweede gaspedaal. VRB is kennelijk niet in staat om te denken in oplossingen. En schrik niet; dit is het denkniveau van de rijschoolwereld…

Voorzitter Eric Bakker van rijschoolbranchevereniging VRB zegt dat het wel vaker is gebeurd dat een leswagen op het spoor in problemen kwam. ,,Vorig jaar in de omgeving Tilburg, tijdens een examen zelfs.” Die lesauto kwam ook stil te staan op een spoorwegovergang, toen er een trein naderde. De inzittenden ontsnapten toen allemaal net op tijd

Voorzitter Vereniging Rijschool belang

Rijscholen zouden zich veel meer moeten verzetten tegen de dictatuur van het CBR. Dat scheelt mensenlevens!

“Kijk naar de aangifte die het CBR tegen mij heeft gedaan. Als ik geen dashcambeelden had zou de politie deze week zomaar mijn vingerafdrukken hebben afgenomen omdat ik verdacht wordt van een strafbaar feit. En gelukkig is het datzelfde CBR dat mij verplicht om zonder gaspedaal op het examenterrein te komen. Dus ze kunnen mij ook niet verwijten dat ik op een beveiliger ben ingereden”

Het CBR manipuleert de waarheid en ditmaal werkt de afwezigheid een keertje tegen hen, maar normaliter kan een examinator alles verzinnen wat hij wil. Er zijn dan geen bewijzen; geen dashcam-opnames en geen gaspedaal. Dan pleit je je als CBR echt wel snel vrij.

Angstcultuur binnen CBR zorgt voor liegende examinatoren!

Deze Whatsapp van rij-instructeur Michel Verburg is een van de velen die onze redactie recent ontving.

De Middelburgse rijschoolhouder is een van de velen die de dupe is geworden van een leugens van een examinator.

Het relaas is veelvoorkomend en symptomatisch voor het CBR.

Examinatoren krijgen de opdracht om te liegen, omdat anders de schade op het CBR verhaalt zal worden.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer