Rijscholen bevestigen angstcultuur bij het CBR Enschede

In een, wederom anonieme, verklaring bevestigen een zevental Twentse rijscholen de angstcultuur die heerst bij het CBR in Enschede. De reactie volgt op maandenlang zwijgen van de collega’s van de inmiddels door Alexander Pechtold uitgeschreven Needse collega van rijschool Rijbewijzz.

“Eigenlijk weet iedereen wel dat Kamps ‘gepakt’ wordt door het CBR vanwege zijn kritiek op uw blog”

Rijschool uit Losser

“Je ziet nu wat er gebeurd. Een van ons heeft terechte kritiek op hoe het er bij het CBR in Enschede soms aan toe gaat en wordt met leugens en bedrog door het CBR het zwijgen opgelegd. Ik heb er zelf ook al jaren last van maar zou de werkgelegenheid van mijn instructeurs in gevaar brengen als ik net als Kamps het CBR nog harder zou aanpakken.

Rijschool uit Delden

De beveiligers die het CBR hebben opgesteld staan de hele dag tussen wachtende rijschoolhouders en vooral die lange, die je ook op de beelden van Kamps voor de auto ziet staan is duidelijk dat het zijn taak is om Kamps ‘er bij te lappen’. Het is een praatgrage, in mijn ogen dubieus figuur. Ik vind het zelf erg intimiderend overkomen. Doet mij denken aan het land waar ik vandaan kom… een slechte ontwikkeling voor Nederland.

Enschedese zzp-er

Ik ken Kamps als een rustige vent. Ja iedereen wist dat hij altijd met zijn airpods buiten het geklets ophield. Sinds deze zomer zat hij altijd rustig in een campingstoeltje op de hoek van het examenterrein. Als je hem sprak dan was hij altijd oprecht en gaf aan dat hij een ander toekomstbeeld heeft bij hoe de rijopleiding er in de toekomst moet gaan uitzien.

Scooter-instructeur bij grote Enschedese rijschool

Ik kom hier al meer dan twintig jaar en vooral de laatste tien jaar is het hier een slangenkuil geworden. Examinatoren die relaties aangaan bij rij-instructrices. Dat is bij mijn weten al vier keer voorgekomen…. Verder is het gevaarlijk om een klacht in te dienen, dan ben je daarna echt de pineut. Zelfs als je leerling voor het praktijkexamen geen Tussentijdse Toets heeft gedaan weet je eigenlijk al dat de kans op slagen klein is. Veel examinatoren ‘straffen’ dat af.

Rijschoolhouder uit Eibergen

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer