Groot deel CBR examinatoren én rijscholen zijn zelf niet in staat objectief te zijn…

Als er uit mijn ‘undercover’ operatie in de rijschoolwereld één ding duidelijk is geworden in de afgelopen jaren dan is het dat de rijschoolbranche volstrekt niet functioneert. Niet alleen de kwaliteit van een flink deel van de rijscholen is onder de maat, maar ook van de examinatoren. Zeker in de afgelopen maanden is gebleken dat de overheid jonge mensen niet de dupe mag laten worden van een gecorrumpeerd rijschoolsysteem. Vooral niet omdat het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zelf recent aangeeft dat er nauwelijks bewijs is dat rijlessen de verkeersveiligheid verbeteren.

Kandidaten zijn strikt genomen niet verplicht om eerst rijlessen te nemen voordat ze examen doen. Hegeman: “Om dat te veranderen is best wat nodig. Qua verkeersveiligheid is dat nog best ingewikkeld omdat er nog niet heel veel bewijs is dat rijlessen bijdragen aan verkeersveiligheid.” 

Geertje Hegeman, Afdelingshoofd Verkeersveiligheid Ministerie Infrastructuur en Waterstaat.

Het wordt tijd dat de Tweede Kamer een Parlementair onderzoek instelt naar het reilen en zeilen bij het CBR én dat de nieuwe minister aan de slag gaat met het rapport van Emile Roemer. Maar de nieuwe minister zal dan met een ‘clean sheet’ moeten beginnen. Want nu al zijn dominante marktpartijen gestart om delen van dat onderzoek uit te voeren, terwijl de Tweede Kamer er nog niets over heeft kunnen zeggen.

De Verkeersacademie, het CBR en vast nog wat andere betrokkenen zijn al bezig om het ‘gras voor de voeten’ van de Tweede Kamer weg te maaien. Gisteren kondigde Alexander Pechtold zijn volgende stap al aan; daarbij slinks opmerkend dat de politiek daar niets over heeft te zeggen…. Toevallig enkele dagen voor de nieuwe ministersploeg aantreed.

En als mijn onderzoek 1 ding aantoont is dat wel de Alexander Pechtold in deze soap de rol heeft van Kevin Spacey in House of Cards; hij is Francis Underwood… ten voeten uit.

Als ik het CBR in Enschede als voorbeeld mag zien dan is het hele systeem gecorrumpeerd; niet alleen het CBR. De burger wordt door de overheid, samen met in dit geval de rijschoolbranche misleid én met oneerlijke handelspraktijken in financieel opzicht benadeeld.

Als je als overheid niet eens het verband kunt aantonen tussen rijlessen en de verkeersveiligheid…. dan moet je toch nog eens heel erg goed achter de oren krabben waarom jonge mensen dan gemiddeld €2750 [bron: CBR] moeten betalen voor een rijopleiding die gedomineerd wordt door onrechtmatige CBR regelgeving..

Terwijl aan de andere kant miljoenen bestuurders uit andere EU-lidstaten, zonder noemenswaardige rijopleiding, óf expats zonder enige rijopleiding vrij op onze wegen mogen rondrijden……

GERELATEERD

BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer
BOVAG Branche CBR Meer dan 10.000 views

Rijschool Rijbewijzz doet beroep op VVRI!

Klokkenluider Henrie Kamps, eigenaar van rijschool Rijbewijzz, doet vandaag een officieel beroep op de branchevereniging VVRI, Vereniging Voor Rijscholen en Instructeurs , om de druk op het CBR op te voeren. Kamps is sinds 1 januari lid van deze veelbelovende vereniging en zegt te verwachten dat de vereniging, anders dan BOVAG en VRB, wel in […]

lees meer
BOVAG Branche Klokkenluider Meer dan 10.000 views

‘Beslaglegging bij Brünen is een reële mogelijkheid’

Vandaag volgt een tweede, inhoudelijk gesprek tussen de Needse klokkenluider Henrie Kamps en de Klachtencommissie van de politie Oost-Nederland. Daarbij draait het om de gebeurtenissen op 8 maart jl. bij het examencentrum in Enschede. Op die dag werd Kamps onder de ogen van CBR examenmanager Mark Keijsers en twee lokale dienders van het korps Oost-Nederland […]

lees meer