“Ongekend onrecht II”

Zo typeren politici de beelden die gisteravond via dit blog zijn gepubliceerd. Beelden van een voorval op 1 december op het examenterrein bij het CBR Enschede. Het gaat daarbij niet alleen om de beelden, waarmee de Needse klokkenluider Henrie Kamps aantoont dat CBR directeur een valse aangifte tegen hem heeft opgetuigd. Maar ook om na de nasleep; de rol van de lokale politie bij de intimidatie van een burger.

“Dan kun je als overheid je oordeel hebben over hoe sommige burgers hun boekje te buiten gaan. Het kwalijk vinden dat Hugo de Jonge, Sigrid Kaag en anderen voor de deur bedreigd worden, maar als je leest hoe het CBR en de politie in Enschede in deze kwestie omgaan met de burger…. ongekend!” zegt een van de adviseurs van Kamps.

‘Uit alles blijkt dat politie zich voor het karretje laat spannen van de overheid. Een burger aan de voordeur bezoekt, weigert om procesverbaal te maken als deze aangifte doet. Daarna wordt deze burger opgeroepen voor verhoor. Krijgt hij terloops een bijlage waarin exact wordt beschreven hoe hij als crimineel wordt ontvangen; er worden gelaatsfoto’s gemaakt en vingerafdrukken genomen….

En dat allemaal nadat Kamps deze week lokale agenten in het bezit heeft gesteld van de verklaringen die zijn leerlingen omtrent het voorval hebben afgelegd.

fragment uit uitnodiging voor verhoor

Kamps laat dit allemaal gebeuren, omdat hij voor eens en altijd wil aantonen dat het CBR al lang geen ‘betrouwbare overheid’ is. Hij heeft een dik dossier opgebouwd waaruit blijkt dat directie en het team in Enschede gecorrumpeerd zijn.

Maandag wordt de nieuwe Minister van Infrastructuur en Waterstaat geïnstalleerd en kan het kabinet beginnen met de nieuwe bestuurscultuur.

“Ik denk dat deze kwestie, waarbij de beelden én de verklaring van de leerlingen een beperkte rol spelen, in het gezicht van enkele minister ontploft”.

fragment waarbij volgens CBR directeur Pechtold wordt ‘ingereden’ op een beveiliger…
fragment achtercamera waarbij ook CBR observatiecamera te zien…

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer