CBR doet aangifte ‘poging tot zware mishandeling’

Het absolute dieptepunt in een persoonlijke afrekening die door Pechtold in scene is gezet; zo lijkt het. Klokkenluider Henrie Kamps is er kapot van. Hem wordt door Alexander Pechtold poging tot zware mishandeling en lokaalvredebreuk ten laste gelegd. Steeds meer wordt duidelijk dat de CBR directeur alles in het werk stelt om de beeldvorming rond de klokkenluider te manipuleren. Kamps, die als journalist schreef over misleiding en oneerlijke handelspraktijken door het CBR, waardoor tienduizenden leerlingen financieel zijn gedupeerd, wordt sinds september door Pechtold bedreigd.

“Ik maak je leven tot een hel” heeft Pechtold gezegd tijdens een persoonlijk gesprek met Kamps zegt de woordvoerder van de klokkenluider. “Iedereen gelooft Alexander Pechtold en geen domme Tukker” siste Pechtold aan het eind van het gesprek begin december, een gesprek dat Pechtold zelf uitlokte. “Dit overleef jij niet” zou de Pechtold opnieuw hebben geroepen. Eerder deed hij dat al in een anoniem telefoontje in september.

Kamps reageert daar op zich nog wel koeltjes op: “Ach eerder verklaarde Pechtold al dat ik dezelfde beveiliger voor ‘pannenkoek’ had uitgescholden. Dat was niet waar en vond ook niet plaats op het examenterrein van het CBR, maar juist daar buiten. En beide keren zie je daarmee dat hij maar wat bij elkaar liegt; ik ben geen Tukker, maar een Achterhoeker én in ons spraakgebruik is ‘pannenkoek’ geen scheldwoord. Daar gebruikt een Achterhoeker “eikel of lullo” voor”. Zie mij een beetje als Bas Nijhuis of Erik ten Hag; voormalig dorpsgenoten. Ik ben niet snel onder de indruk van dat Randstedelijke toontje.

De ontmoeting vond volgens Kamps plaats toen hij op een leerling stond te wachten bij het CBR in Enschede. Op een parkeerplaats waar dat wel was toegestaan. Geheel onverwacht bleek Pechtold daar ook te staan omringd door de mensen die hij nodig had om een ‘aangifte’ in elkaar te flansen.

‘Na enkele minuten kwam Pechtold lachend op mij aflopen; hij vertelde in Enschede te zijn om van alles tegen mij te arrangeren. Hij werd geflankeerd door twee beveiligers. Ik vroeg hem of die bedoeld waren om mij te intimideren en hij stuurde ze daarna weg. Toen uitte hij zijn bedreigingen. Het was uitermate intimiderend”

Enkele dagen na het voorval kreeg Kamps ’s avonds onverwacht bezoek van de lokale politie. Desgevraagd werd hem meegedeeld dat er geen aangifte of proces-verbaal was. Daardoor ontstond de indruk dat het louter intimidatie was geregeld door Pechtold.

Op 13 december deed Kamps schriftelijk aangifte van dit voorval; misbruik van het ambt door bedreiging en intimidatie is strafbaar. Gisteren erkende een Enschedese wijkagent dat de papieren, de aangifte en het procesverbaal pas daarna zijn gefabriceerd.

Pechtold heeft zich na de aangifte op 13 december vast gerealiseerd, of het is hem verteld, dat hij zijn boekje te buiten is gegaan. En ik denk de politie zich dat achteraf ook realiseert. De agenten die op de bewuste avond een bezoekje bij Kamps brachten hadden wel een persoonlijk brief in handen gekregen en vertelden dat op basis van ‘het inrijden op een beveiliger’ het gesprek plaatsvond.

Kamps vertrouwd er nog steeds op dat de Rijksrecherche een onderzoek start naar de handelswijze van het CBR.

Onderstaande beelden heeft Kamps vanavond vrijgegeven. Volgens de bestuurder is hij niet ingereden op de beveiliger, maar is de beveiliger, nadat hij eerst probeerde het portier te openen, zelf bewust voor de lesauto gelopen toen men het parkeerterrein rustig wilde verlaten. Het incident wordt, zoals op de afbeelding boven dit artikel te zien is, nauwlettend gevolgd door de CBR examinator Rudi de Jong. “Dat wordt onze eerste getuige à décharge” zegt Kamps.

Na korte tijd nam Kamps de bediening over en stuurde langs de beveiliger. Dezelfde beveiliger was enkele dagen daarvoor al in overtreding met het filmen van een leerling buiten het examenterrein. Ook daarvan is een verklaring opgemaakt.

[tekst gaat door onder dashcam-beelden]

opname voorcamera lesauto Kamps
opname achtercamera lesauto Kamps

Kamps blijkt op 5 januari een persoonlijk brief te hebben gestuurd aan de directeur Bedrijfsvoering van het CBR; de heer J.J. Huizing. Dat deed Kamps in een poging om in ieder geval de rust op de locatie Enschede trachten terug te laten keren. De CBR directeur heeft daar niet op gereageerd.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer