‘Rijschoolwereld implodeert voor 2025’

Hij is er erg duidelijk over; de bedenker van het RIJLEZZ concept, Henrie Kamps, heeft rijscholen al tijden gewaarschuwd voor naderend onheil. Nu het CBR, zonder verdere aankondiging, vandaag weer via de media de burger aanspreekt weet hij 1 ding zeker “de rijschoolwereld implodeert voor 2025”

| Krijgt u gelijk?

Ja ik vrees van wel, maar dat wist ik al een tijdje door mijn onderzoek in de branche. Geen enkele sector blijft in stand als die zo matig functioneert. De hunkering naar meer uren in de auto, hoge leasekosten voor de dure lesauto’s, het misleidende slagingspercentage, de onrechtmatige Tussentijdse Toets, de onwettige vrijstelling voor de Bijzondere Verrichtingen hebben de rijschoolbranche gemaakt tot ‘sitting duck’.

| Wat verwijt u de rijscholen ?

Ik verwijt de zzp-ers en kleine rijscholen niks. Die knokken iedere dag voor behoud van hun, te lage, inkomen. De brancheorganisatie met BOVAG voorop hebben boter op hun hoofd. Als je ziet hoe matig die functioneren…. dat is onthutsend. Ik heb mijn rijschool op 1 januari aangemeld bij de BOVAG en tot op heden geen enkele reactie ontvangen. We zijn inmiddels een week verder…

| Wat adviseert u de rijscholen?

Binnenkort starten wij enkele initiatieven waar kleine rijscholen én zzp-ers zich bij kunnen aansluiten. Het startpunt daarvoor is de website www.rijschoolprofs.nl. Daar kunnen geïnteresseerde rijscholen lezen hoe ze de aanval van het CBR kunnen afwenden. Of ze dat doen…. tja.

| Veel mensen verwachten dat u gaat procederen?

Ik? Waarvoor? Voor de vandaag aangekondigde maatregelen door het CBR?

Dat zal ik zeker niet doen. Ik heb er geen last en leerlingen die nu en in de toekomst een rijschool uitzoeken die via het RIJLEZZ-concept opleid hebben er ook geen last van. Die opleidingen zijn ontwikkeld op basis van het principe dat de leerling zelf het praktijkexamen aanvraagt, zoals dat volgens de wet behoort. Eigenlijk net als het CBR dat zelf het liefst ziet bij het theorie-examen al bewerkstelligd heeft. Daar sluiten ze de rijscholen voor voorkeur uit.

De eerste resultaten uit de pilot in Berkelland zijn enorm positief én het scheelt de leerlingen al snel bij €1000 met een traditionele opleiding.

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer