BREAKING: ‘Pechtold bereid zijn vertrek voor!’

Uit betrouwbare bron vernemen wij dat CBR directeur Alexander Pechtold met zijn interview aan de Telegraaf zijn vertrek aan het voorbereiden is bij het CBR. Volgens de bron weet Pechtold dat zijn vertrek onvermijdelijk is, nadat uit een onderzoek is gebleken dat bijna 90% van de rijscholen hem onbetrouwbaar vind.

‘Pechtold ligt al een tijd onder vuur van enkele rijscholen en het nieuwe lesconcept Rijlezz. Hij weet dat zijn vertrek onvermijdelijk is en zint nu op een afkoopsom. Het werkt net als bij topbestuurders en voetbalcoaches; je maakt je eigen positie onmogelijk en dan wil de club van je af…. ‘.

Rond het CBR nemen de verhalen toe dat de merkwaardige uitspraken van Pechtold in de Telegraaf van vandaag door hem bedoeld zijn om zichzelf onmogelijk te maken als gesprekspartner voor de rijschoolwereld.

Verder hangt een aangekondigd onderzoek door de Rijksrecherche, in de kwestie met klokkenluider Henrie Kamps, al sinds 13 december als een donkere wolk boven Pechtold’s hoofd. Ook binnen het CBR ervaren collega’s de eenzijdige actie van Pechtold om de rijschool van Kamps uit te schrijven als onrechtmatig en een schending van het ambt. Ook is er veel kritiek op de intimidaties van Pechtold. ‘En die gaan verder dan alleen de heer Kamps’ meld een anonieme bron.

Volgens deze bron zijn er al een tijdje grote geschillen van inzicht tussen de onlangs benoemde voorzitter van de Raad van Toezicht prof. mr. dr. Erwin Muller en Pechtold.

Het CBR was niet bereikbaar voor commentaar.

GERELATEERD

Branche CBR Meer dan 10.000 views

Overgrote meerderheid rijscholen wil dat Alexander Pechtold vertrekt!

De onvrede onder rijscholen blijkt groter dan ooit; zo blijkt uit een peiling van onderzoeksplatform Rijlezz. Op een artikel op het populaire blog RijschoolPro waarin de branchevereniging VVRI zich beklaagt over de gevolgen van het falende beleid van het CBR reageren boze rijschoolhouders. “Wij hebben vorig jaar al gewaarschuwd dat dit zou gaan gebeuren en […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Publiekscampagne om onnodig dure rijopleiding landelijk onder de aandacht te brengen.

Vanaf 17 september start de publiekscampagne ‘Crizizz’ waarin jongeren worden geïnformeerd over de oneerlijke handelspraktijken van het CBR. Via rijscholen worden jongeren opgeroepen om zich te verzetten tegen de hoge kosten die men moet betalen door het verdienmodel dat het CBR heeft ontwikkeld in de rijschoolwereld. Nederlandse jongeren betalen volgens het CBR (2021) gemiddeld bijna […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views

Rijopleiding onnodig duur. Zeker in tijden van crisis!

Niet alleen Nederland, maar ook andere landen staan op het randje van een crisis. Alles is inmiddels duurder geworden. Althans bijna alles. In Nederland kost een rijopleiding nog steeds twee tot drie keer meer als bijvoorbeeld in België. Maar de rijschoolwereld en CBR zijn daar niet gevoelig voor en blijven (vooral) jonge mensen duperen op […]

lees meer