Bijna 90% van rijscholen wil af van Pechtold

Het moet voor de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat toch zo klaar als een klontje zijn dat hij sneller dan snel af moet van D66-er Alexander Pechtold. Bijna 90% van de rijscholen die stemden via het landelijke samenwerkingsplatform RijschoolProfs laten weten dat hij niet de juiste persoon is.

Bijna 60% van de stemmers, de poll is actief sinds begin december, lieten weten dat Pechtold gezien zijn verleden niet geloofwaardig is. Pechtold nam afscheid van de landelijke politiek na een omkoopschandaal in 2018. Hij meldde bewust een door een Canadese diplomaat geschonken appartement in Scheveningen (waarde destijds €135.000) niet in het register van de Tweede Kamer. 3 kaartjes voor een voorstelling van Jochem Meyer vond hij wel de moeite waard om te melden. De Raad van Europa sprak van een grove schending van de integriteit.

Iets meer dan 30% van de respondenten vinden dat Pechtold als directeur van het CBR de rijschoolbranche enorm beschadigd heeft met zijn negatieve uitspraken.

Pechtold is sinds zijn zwaar bekritiseerde media uitspraken, na de tweede Corona lockdown, in een persoonlijk conflict verwikkeld omdat de Needse klokkenluider Henrie Kamps heeft aangetoond dat het CBR de maatschappij bewust heeft misleid met het noemen van verkeerde getallen. De slagingspercentages blijken misleidend te zijn en er waren ten tijde van het herstel na de tweede lockdown mogelijk honderdduizend of meer examenplekken beschikbaar die onrechtmatig bezet werden gehouden door het CBR in haar al decennia-lang zwaar bekritiseerde reserveringsplatform TOP.

de tussenstand van de stemming via RijschoolProfs.nl

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer