Eindejaarsinterview

Hij is een van de meest spraakmakende tegenstanders van het CBR geworden sinds het Millennium; de uit het Achterhoekse Neede afkomstige klokkenluider Henrie Kamps. Wij blikken, terwijl de oliebollen op tafel staan, vanuit zij inmiddels bewaakte woonhuis in het pittoreske Neede terug op een bewogen 2021 en kijken ook al vast vooruit naar een ‘enerverend’ 2022!

| Om te beginnen… al die camera’s rond uw huis is dat nodig?

Jazeker, sinds die door het CBR geregisseerde ‘overval’ begin december voel ik mij onveilig in mijn eigen woning. Bang dat Pechtold nog een stapje verder gaat… Het geeft mij een veiliger gevoel als alles rond mij woning 24/7 wordt bewaakt en geregistreerd.

| Hoe kijkt u terug op 2021 ?

Tja, het jaar kreeg een extra, onverwachte dimensie toen ik kort na het einde van de tweede lockdown merkwaardigheden constateerde in het reserveringsplatform TOP van het CBR. Ik denk dat anderen die niet zo snel zouden zijn opgevallen, maar met mijn bedrijf Sport2Media was ik het Hilversumse medialandschap bijna 10 jaar verantwoordelijk voor de platformtechnologie van onder andere de Eredivisie en anderen. Dus ik zie wat anders, dan een gemiddelde rijschoolhouder…. Ben bekend met database-technologie. TOP is een puinhoop die onze maatschappij enorm veel schade toebrengt, zorgt voor misleiding én bedrog! En het aller kwalijkste; het CBR weet dat!

| En toen ?

Toen het CBR door kreeg dat ze, nadat een examenmanager en de hoogste echte baas van het CBR [Jan Jurgen Huizing red] in de mail bevestigden dat ook het CBR op de hoogte was van deze onregelmatigheden, brak eigenlijk al snel de ‘hel los’. Vrijwel direct volgende een eerste dreigement om mijn rijschool uit te schrijven…. En in september belde Pechtold mij met een anoniem nummer en bedreigde mij nog verder…

| En daarna ?

Daarna is, wat mij betreft, op deze laatste dag van het jaar, al weer ‘geschiedenis’. Hoewel ik natuurlijk weet dat het grote gevolgen gaat krijgen voor het CBR. Dit houdt men echt niet meer ‘onder de pet’. Ik doe niet mee aan de doofpot cultuur van een zo ernstig falende, misleidende en leugenachtige overheidsinstantie.

Nog een kopje leut met een oliebol?….

| 2022 …. Wat brengt het de rijschoolwereld ?

Oh daar houd ik mij niet mee bezig. Ik heb al vaker geschreven over mijn ervaringen met de franchisers van Videoland videotheken; die zijn vergelijkbaar met een groot deel van de rijscholen. Ieder dacht dat hij de beste videotheek had, ze gunden ‘concollega’s’ het licht in de ogen niet en wisten vooral alles beter. Tot ze in 1 jaar tijd bijna allemaal tegelijk failliet gingen. Ze waren vergeten dat de consument hun toekomst bepaald….

| 2022…. Wat brengt het de leerlingen ?

Ik ben bang dat 2022 voor leerlingen geen goed nieuws brengt. Dat gaat echt wat langer duren. Ik verwacht dat ergens tussen 2025 en 2030 de markt enorm zal veranderen. Dat de rijopleiding weer betaalbaar wordt; gemiddeld maximaal €1500 voor een goede rijopleiding; automaat/elektrisch! Het schakelen met de hand is dan passé…. en het CBR in zijn huidige vorm bestaat dan niet meer.

Pechtold….. zit mogelijk in de cel!

Oliebol?

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Zoek de verschillen!

GRONINGEN | Tjeerd P. (32) en Jamie John W. (33) sloegen vorig jaar in de nacht van 18 op 19 augustus een ruit in bij Groeneveld en gooiden vervolgens een molotovcocktail naar binnen… De journalist en zijn vriendin, die op dat moment thuis waren, konden het vuur doven… ENSCHEDE | René en Tom Brünen worden […]

lees meer
CBR Meer dan 10.000 views Meest gelezen

Nationale Ombudsman eist bewijs van CBR

De klacht die voormalig rijschoolhouder en klokkenluider Henrie Kamps in februari heeft ingediend bij de Nationale Ombudsman krijgt een opmerkelijk vervolg. De Nationale Ombudsman wil de verzendbewijzen ontvangen van de aangetekende brieven die het CBR naar de Needse rijschoolhouder heeft gestuurd. “Ja, dat klopt’ zegt Kamps. “Het gaat om brieven die ik persoonlijk van directeur […]

lees meer