CBRClaim roept leerlingen Rijlezz opleiding op voor Kort Geding

Als verwacht laat het CBR de leerlingen van de door het CBR uitgeschreven rijschool Rijbewijzz gewoon in de kou staan. Al eerder schreven wij dat de werkelijke gang van zaken bij het CBR nogal afwijkt van wat woordvoerster Nathalie Dingeldein eerder in Dagblad Tubantia meedeelde.

 „Voorop staat wat ons betreft dat wij de examenkandidaten van een rijschool die wordt geschorst/uitgeschreven nooit in de kou laten staan. We benaderen hen persoonlijk, zodat bijvoorbeeld hun geplande examen door kan gaan. Dit is allemaal maatwerk.”

Nathalie Dingeldein, cbr woordvoerster in dagblad tubantia

Zo kunnen de leerlingen geen Tussentijdse Toets reserveren en worden ze door examenmanager Mark Keijsers gewoon afgescheept en doorverwezen naar de helpdesk. Ook moedigt Keijsers leerlingen met de Rijlezz opleiding actief aan om een andere rijschool te kiezen. Daarmee heeft hij het voorbestaan van de rijschool van Kamps onmogelijk gemaakt.

Hoihoii, nou ik ben al een paar keer gebeld door het CBR. Door Mark Keijsers en door de klantenservice. Maar die heb k met vandaag aan de lijn gehad 🤷🏼‍♀️ dus ik moet volgens mij gewoon dat formulier invullen om zelf een examen aan te vragen. Alleen dan wordt er maar 1 ingepland

leerling Emma die een Tussentijdse Toets én Praktijkexamen wil reserveren

Inmiddels wordt een Kort Geding voorbereid tegen het CBR, omdat het CBR de leerlingen ernstig dupeert. De meeste leerlingen hebben al een verklaring afgelegd en beschrijven allemaal dezelfde manier van aanpak door de examenmanager.

“De tegenwerking vanuit het CBR maakt duidelijk dat Kamps aldoor op het juiste spoor zat. Het CBR heeft een verdienmodel ontwikkeld via de bij het CBR ingeschreven rijscholen. Zo is er het vermoeden dat kandidaten die niet via een rijschool reserveren helemaal geen Tussentijdse Toets kunnen aanvragen. Simpelweg omdat dit geen dienst is die het CBR wettelijk moet of zelfs mag uitvoeren” zegt de jurist.

CBRClaim wil bij de Nederlandse Staat de claims indienen van kandidaten die sinds 2019 zijn benadeeld door het CBR. De inschatting is dat er een miljoenenschade is….

GERELATEERD

CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views Meest gelezen OM POLITIE

Journalist gaat gesprek aan met Enschedese Driehoek in doofpot-affaire CBR!

Op advies van onder andere de minister gaat de op 8 maart 2022 mishandelde klokkenluider/journalist Henrie Kamps na de vakantieperiode het gesprek aan met de Enschedese Driehoek. Kamps wil in een gesprek met de burgemeester van Enschede, een vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie én teamchef Wolter Alberts duidelijkheid over wat hij inmiddels bestempeld als de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meer dan 10.000 views

Aangifte tegen René Brünen bijgesteld naar ‘zware mishandeling’!

In overleg met de Politie Oost-Nederland heeft de klokkenluider in de rijschoolbranche, Henrie Kamps, besloten om de aangifte tegen de Enschedese rijschool eigenaar René te verhogen van ‘eenvoudige mishandeling’ naar ‘zware mishandeling’. ‘Uit verklaringen van getuigen en camerabeelden is duidelijk geworden dat het hier om veel meer gaat dan een ‘eenvoudige mishandeling’; dat was de […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer