Als de waan van de dag regeert….of de regering leeft bij de waan van de dag…

Waarom ons land anders geraakt wordt door Corona dan ons omringende landen? Ik denk omdat wij ons anders gedragen dan veel inwoners in andere landen. Wij hebben met zijn allen lange tijd gedacht dat wij, anders dan Oekraïne, geen komiek aan het roer hadden staan.

Wij denken ook dat Alexander Pechtold, nadat in 2018-2019 en daarna duidelijk was dat hij niet deugde er nog steeds toe doet. Meerdere belangrijke baantjes moet hebben.

“Wij’ stemmen massaal op zijn eeneiige tweeling Sigrid Kaag. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Ons land is als FC Twente ‘vroeger’; toen Joop nog de grote baas was. Joop en ik hadden, vanuit de historie, al geen ‘klik’. En ook bij ‘onze’ club heb je gezien dat als je als bevolking maar lang genoeg zelf gelooft dat je de beste van de klas bent… je keihard op je snufferd gaat.

Datzelfde overkomt ons nu als land….

En! Dat overkomt ook de rijschoolwereld richting 2025!

Al jarenlang roept iedereen dat onze veel te dure rijopleiding van groot belang is voor de verkeersveiligheid. En wat zegt het ministerie in december? Er is nauwelijks onderzoek waaruit die stelling blijkt.

De waan van dag?

De rijschoolwereld was opgelucht toen op 19 december vorig jaar bleek dat de lessen en examens door konden gaan. Iedereen vreesde het ergste, maar de schade aan de branche bleef beperkt tot lockdown 1&2. Op hetzelfde moment vraag je je als kleine zelfstandige rijschool wel af waarom we de vorige keer wel moesten stoppen?

Persoonlijk denk ik dat de slinkse Alexander Pechtold de vervangster van de lobbyiste Cora van Nieuwenhuizen met zijn charmes heeft ‘omgekregen’. Bij Jinek vertelde Pechtold al dat hij Barbara Visser, de laatste demissionaire minister van Infrastructuur & Waterstaat goed kende en dat zij ook graag wilde dat het CBR nog meer invloed kreeg ik de rijschoolwereld….

Dat is hem dan gelukt… Alexander doet het ‘goed’ bij de meisjes!!

In het belang van het CBR, dat al voor Corona de zaakjes niet op orde had, lukte Pechtold wat de kappers, horeca niet lukte. De rijschoolbranche mocht open blijven! “Als de waan van de dag regeert en de regering leeft bij de waan van de dag’

Ik gun het ons ontzettend, maar tegelijkertijd valt mijn mond open van verbazing. We zitten ieder uur zij-aan-zij met leerlingen tussen de 16, 17, 18 en ouder. Juist de categorie die moeite heeft met de maatregelen… Niet zoals bij de kapper achter elkaar…..

En ik doe dit werk al vijf jaar; ik heb eigenlijk nooit een leerling voor wie het rijbewijs enorm essentieel is. Zelden! Ik wil best begrijpen dat dit anders ligt voor beroepsopleidingen.

En dan dit…

Iedere zzp-er, iedere kleine rijschool is enorm benadeeld tijdens, vooral, die tweede lockdown. Veel rijscholen hadden geen of nauwelijks inkomsten. Het maximale was een ‘bijstandsuitkering’ van €1.078,–. Pechtold deed toen niets! Hij was bezig om miljoenen los te peuteren bij het ministerie om zijn kwakkelende clubje op de been te houden. Dat was toen zijn strategie en Cora vond het best… ze had toch al andere toekomstplannen.

En toen de lessen weer konden starten volgde het grote bedrog van Alexander Pechtold. Tienduizenden leerlingen werden misleid en leden aantoonbare schade…

Er bleek uit mijn onderzoek voldoende examencapaciteit, maar het CBR liet 30% van die capaciteit ‘bevriezen’. Gewoon een database-truc. Ongekend voor een betrouwbare overheid en wat mij betreft directe aanleiding om nu eindelijk eens een parlementaire enquête te starten!

Natuurlijk… de blijdschap overheerst in de rijschoolwereld, maar denkt u aan de financiële gevolgen voor tienduizenden, bedrogen, misleide jongeren??

De brancheorganisaties en het CBR doen dat ZEKER niet! Die laten de jeugd betalen!

GERELATEERD

BOVAG Branche Meer dan 10.000 views Tip

Officiële klacht tegen twee agenten Enschedees korps!

Op 8 maart 2022 werd journalist Henrie Kamps bij het CBR Examencentrum mishandeld door de eigenaar van de grootste rijschool van Enschede; René Brünen. Omdat de mishandeling plaatsvond onder de neus van CBR examenmanager Mark Keijsers én twee politieagenten is het verbazingwekkend dat de journalist iedere vorm van hulp werd ontzegd. “De klacht tegen beide […]

lees meer
CBR Klokkenluider Meest gelezen Tip

‘CBR misleiding kost samenleving jaarlijks miljoenen’

Hoewel de nieuwe minister van Infrastructuur & Waterstaat persoonlijk door mij geïnformeerd is over de misstanden bij het CBR blijft het achter de schermen van het ministerie angstvallig stil. In januari werd minister Mark Harbers, kort na zijn aantreden, al geïnformeerd over de ontdekkingen van onderzoeksplatform Rijlezz. Volgens de onderzoekers verbaasd hen dat stilzwijgen niet. […]

lees meer
Meer dan 10.000 views Tip Uit het land

OMRECHT.nl; nieuw platform!

Vandaag lanceert de Needse journalist Henrie Kamps het initiatief voor een nieuw mediakanaal: OMRECHT.nl; een variant op BOOS. OMRECHT moet in de toekomst, wat de inifitiatiefnemers betreft, uitgroeien tot een platform waarop maatschappelijke misstanden op de kaart worden gezet. “Er worden ‘dossiers’ geopend, afhankelijk van de ‘ervaringen’ van burgers, ondernemers en andere hardwerkende Nederlanders. Die […]

lees meer